Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

NyBatagare

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om NyBatagare

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för svar! Precis, på nybåtsmarknaden kommer vi ingen vart varpå vi är några som röstar för begagnat. Dock är just underhållsfriheten viktig pga. diverse omständigheter. Skulle det gå att översätta i nån form av enkel matte, säg att aluminium kräver 1x/2x/3x mindre löpande underhåll eller är det svårt att sia om eftersom det inte går att jämföra nytt och begagnat?
  2. Tack för bra svar! Nej precis, jag har förstått att vi inte kommer långt och därför är jag själv inne på begagnat och framförallt inte uteslutande alu-skrov. Tycker att man verkar få en hel del båt för 100.000 som begagnad men det är just frågan om det är så mycket mer underhåll med en begagnad båt kontra ny med alu-skrov? Det kommer vara öppet hav nästan uteslutande.
  3. Hej forumet, Vi är ett gäng familjer som går ihop för att köpa en båt att ha lite roligt med. Tanken är att båten skall användas till dagsutflykter, dra någon form av badring, fiska och om kombinationen tillåter även åka vattenskidor/wakeboard. Budget är 100.000 för båt och motor. För bakgrundens skull skall tilläggas att ingen i någon av familjerna har ägt motorbåt tidigare och det efterfrågas enkelhet med underhåll och skötsel i så stor utsträckning det är möjligt. Diskussionerna har hela tiden handlat om att köpa en ny båt med aluminiumskrov. I dagarna presenterades ett förslag om en Oskwig 500L med tillhörande 20kh motor. Med den båten verkar det inte bli mycket till vattenskidor och vi har diskuterat komforten en del. Min fråga till er är hur fördelaktigt är det med underhåll och enkelhet med ett aluminiumskrov? Beg. marknaden verkar vara väldigt begränsad men efter att ha spanat på blocket under dagen så verkar man få ganska mycket mer båt för pengarna om vi tittar på alla möjliga typer av skrov. Dessutom ser komforten ut att höjas avsevärt. Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa nytt...