Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

JohnFrings

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om JohnFrings

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Bra poänger. Jag tänker i första hand på segling i skärgården, utan att ha brådska någonstans. Samtidigt vore det väldigt bra att kunna segla båten ensam med just t.ex. självslående fock. Sen har man ju mer långsiktiga drömmar om att kunna dra iväg på lite längre turer till åland, gotland och kanske ännu längre där man får räkna med lite tuffare förhållanden men i nuläget handlar det allra främst om att hitta en seglande, rymlig, flytande sommarstuga Jag har hellre ett däck av plast med grepptejp än teak, jag antar att jag lägger större vikt vid funktion än estetik. Förmodligen dödar man värdet på en båt med teakdäck om man väljer att avlägsna det snarare än att renovera det?
  2. Vår familj är i förstadiet av att köpa segelbåt och har en viss budget så vi har främst kikat på 80-talsbåtar. Det är alltså en familjebåt vi söker snarare än en racer och med två halvstora barn som förr eller senare kommer bli tonåringar är det önskvärt att det finns möjlighet till avskildhet; en kabin för föräldrar och en eller två kabiner för barn/ungdomar där de kan stänga om sig. Även toalett med dörr är önskvärt. Stickkojer bakom navstation och pentry blir alltså nedröstat i utvalsprocessen. Vi söker helt enkelt tips på båtar som skulle kunna tänkas uppfylla detta. Hittills har vi gjort research kring följande modeller: Hallberg Rassy Rasmus 35 Maxi 100 Maxi 95 Maxi 999 Najad 34 Najad 343 Omega 34 Scanmar 33 Sweden Yachts C 34 Många av ovanstående verkar gå att hitta med ok segel, motor och rigg för under 300k SEK och det är väl ungefär upp till den prisklassen vi letar just nu.
  3. Hej! Jag har sedan massa år en Albin 25 deluxe som jag har hållit flytande men inte mer än så. I år har jag börjat lägga lite mer kraft på snygga upp och fixa till henne. Jag har försökt leta runt efter sprängskisser eller i alla fall lite mer detaljerade mått än bara hela båtens längd, bredd och djupgående men har inte hittat mycket information. Det jag har att gå på, förutom att åka ut till båten och mäta är egna grova skisser jag gjort i paint Är det någon som vet om det finns något mer detaljerat där ute på nätet?
×
×
  • Skapa nytt...