Jump to content
Sunday 26 May 2024

Hagman1000

Medlemmar
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Hagman1000


 1. 1 timme sedan skrev Hybro:

  Hur vet du att tanken är tom? 

   

  Jag hade nåt liknande... Och luften som kom upp ur toastolen, luktade inte gott. 

   

  Vart är urluftningen kopplad på tanken? 

   

  Hur tömmer du tanken?

  Körde med sugtömning och ingenting kom ut


 2. 19 minuter sedan skrev Lintott:

  Om du blåst in vatten i avluftningsslangen så borde det tryckts ut vid första vanliga spolningen av toaletten. Det kan ju inte vara mer än någon enstaka deciliter i slangen.

   

  Jag kan misstänka att din tömning av tanken inte fungerat och att den är full till bredden.

   

  Du kan ju kolla om det är bajs/urin-doft och färg på det som kommer ur avluftningen men smaka  inte på det....

  Men när man knackar på tanken så verkar det som att den är i hålig alltså tom samt mätaren visar det. det vattnet som kommer ut ur avluftningen är rent


 3. Jag har ett problem med toaletten i båten vilket är att det rinner ur vatten ur avluftningshålet på sidan när man spolar trots tanken är tom. 
   

  det var tidigare stopp i avluftningen och körde med högtrycken i hålet för att få bort allting som kan sätt igen avluftningen. Nu så rinner det ut vatten och det borde ju ta slut någon gång om det är ifrån när jag gjorde rent hålet med högtrycken. 

  det brukar också bubbla i toaletten när man har

  spolat så min tanke är att toaletten tar in vatten så att tanken blir full och därefter rinner ut ur avluftningen. Mvh: leo


 4. Hej!

   

  Nu har jag fått problem att uppvärmningen som är istället för glödstift lyser när motorn är igång och gör det hela tiden. Den har aldrig lyst förut men sladdarna som går till den är avklippt på båda motorerna. 

  49FB0696-6936-4055-BBBB-0680F66D7CBA.jpeg


 5. Jag har försökt att testa min vhf men den fungerar inte. Det kommer upp no signal och jag har plockat ur vhf och kollat antennkabeln, men den ser bra ut. Någon som vet som brukar kunna vara fel på en vhf?

  BCFEA81B-119C-423C-9703-9B0E52C56E7A.jpeg


 6. Hej

  hur får man båten att luka gott. Har testat att använda en manick som sprutar ut ozon så att det ska lukta fräsht men det fungerar inte. Jag vill ha den där goda doften av båten som båtar generellt brukar lukta.


 7. Hej är det någon som vet hur man får bort sot ifrån däck? Båten har legat nära en flygplats så det har blivit lite sit som sitter fast i plasten. Har testat klorin och andra sorters medel. Är det någon som vet hur man kan få bort det?


 8. 2021-03-28 vid 22:00 skrev Klabban:

  Sitter undertill på värmeväxlare motor, laddluftkylare och oljekylare för backslag. Gick förvånansvärt smidigt att byta på vår Princess 360 med tanke på att det är relativt tajt på sina ställen. 

  20201010_083855893_iOS.jpg

  20201010_091915789_iOS.jpg

  Har nämligen också en princess 360. En snabb fråga är hur du lyckades byta olje filter samt impeller på styrbordsmaskin? Jag tittade lite och det såg rätt tajt ut. 


 9. Tjena


  Jag har köpt en båt och han har inte utfört en service på ett bra tag. Jag tänker att jag ska byta Impeller, Olje samt bränslefilter och anoder och kylarvätska. Måste man byta Vevhusventilationsfilter eller Luftfilter. Har hört att man bara kan tvätta rent luftfiltren. Och att vevhusventilationsfilterna håller sig i ett bra tag.


  Är mann filter något som är bra? Det blir så j*vla dyrt om man ska köpa orginal filter till volvo penta. Samma med olja. Måste man ha orginal eller kan man köpa något liknande för en billigare peng. Det går liksom i cirka 40 liter olja i båda motorerna totalt. 
   

  till sist det här med att byta kylarvätska. Har hört att man ska byta för efter ett tag. För annars så försvinner ett ämne i glykolen som gör att det inte ska rosta. 
   

  Jag har så många frågor eftersom jag tror inte att min Far inte har så mycket koll när det gäller service. 


 10. Tjena!

   

  Jag köpte en båt i somras och allting fungerade som det ska. Däremot när jag tog upp båten så fick jag stötar av propellern när jag jag hade den ena handen i backen. Det visade sig att den tidigare ägaren hade klippt jordkabeln ifrån sladden.

  Skulle det finnas någon chans att motorn ska ha börjat rosta på insidan även fast den inte är rostiga på utsidan. Är nämligen lite orolig. Vill nämligen inte ta ut båda motorerna för att tidigare ägaren har klantat sig. 
   

  • Like 1

 11. Det är snart dags för en ny säsong och jag tänker att jag ska börja beställa anoder och filter till motorn. Men är det någon som vet vart anoderna sitter på motorn på en tamd 63L-A för att vara mer specifik.


 12. Tjena!

  Jag har haft båten uppe på land i cirka 1 månad och nu så har det börjat blivit kondens på motorerna, det känns inte jätte bra. Kan det börja rosta om det har blivit kondens både på utsidan och insidan av motorn? om det ens kan bli kondens på insidan av motorn. Tacksam för svar!


 13. Tjena!

   

  Jag har precis tagit upp båten och den står nu på land. Jag har precis köpt en galvanisk isolator ifrån Biltema men det verkar inte som att det fungerar. Jag får stötar ifrån propellern/propelleraxeln när jag kopplar in land ström. Är det någon som vet vad det är för fel? Kan jag ha råkat kopplat fel eller är det för dålig kvalite på isolatorn?


 14. Hej! 
  Jag har upptäckt att det är olja på motorerna lite här och var, men det läcker inte någon olja eftersom att oljenivån aldrig sjunker.
  Skulle det kunna varit att någon har spillt olja i kölsvinet som sedan Dunstar av värmen i motorrummet och hamnar lite överallt på motorerna? Skulle gärna vara tacksam och någon kan besvara problemet. 
   

   


 15. Hej!

   

  detta kanske låter jätte dumt, men jag har köpt en ny båt med dubbla tamd 63or. Men jag har ingen aning om det varken är a, b, c osv. Finns det några speciella saker som tyder på vilken modell det är av motortypen. Eller står det på motorn? Det står iallafall High performance på en kåpa.

×
×
 • Create New...