Jump to content
Wednesday 07 December 2022

Sven88

Medlemmar
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Sven88

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för replik förklaring. Det är nog så det var tänkt, men i och med att den lilla Ohlsson ska framöver kunna användas för lite dagsturer och jag gärna skulle vilja skydda seglet med en kapell så får jag nog komma på nåt att få bort denna öppning. som du skrev, hade den inte varit för långt ifrån bommen... det är 40cm. Med alla travare som ligga ovanför dessa 40cm så finns det ingen standard kapell som kan täcka så långt upp i masten.
 2. OK, jag kan inte påstår veta vad replik innebär... Förslaget med sail-stopper kommer nog inte att fungera då det är ca 17mm i öppningen och stoppern har bara 13mm i diameter. Det kommer nog behövas en "hemsnickrad lösning för det här :(
 3. Så. Nu har jag äntligen haft tid att tar bort den gamla skenan som satt på insidan. har ni bra förslag på hur jag skulle kunna ”täcka” över den övre delen i mastens segelintags delen? tänka att det vore enklast att kunna ha segelintag nära bommen istället för 40cm ovanför den. (Då annars travare glider ut ur masten) vet ej om selden Sail Slide Casette passar i masten då det saknas mått på benns.se skulle uppskatta era värdefulla tips.
 4. Tack så mycket för era input. kommer att försöka flytta på skenan i första hand. än så länge hade jag använd den övre springan som öppning för att införa travare i masten. men det blir nog mer praktisk om det sker längre ner istället. ska ta några fler bilder imorgon.
 5. Det är en Ohlsson 22 om det hjälpa nånting. Jag vet tyvärr inte vilken typ av mast det är.
 6. Hej, Nedan visar bilden på nuvarande situation på travare intaget. problemet är att detta intag ligger 80cm ovanför bommen och jag har bara val mellan: (1) låta travare glida ända ner för att storseglet ska kunna laggas ihop på bommen ordentligt. PROBLEM: då hackar sig travare upp vid öppningen antingen vid ner tagning eller hissning av stor. (2) spärra travare så att de inte åka ner, då löser jag problem i (1) men PROBLEM: seglet kan inte tas ner hela vägen och bommkapellen täcka inte ända upp som är nästan på 1,70 o höjd från bommen. FRÅGA: finns det något att sätta dit för denna mast som förhindra travare att åka ut men att de ändå glider igenom? bör kunna tas bort när man väl ska ta ner seglet inför vinterförvaring. kan vara en enkel grej för de erfarna seglare bland er, men jag har just gett mig in i seglingsvärlden
×
×
 • Create New...