Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Korset

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Korset

  1. Hej Nu har jag lyckats få av cylinderhuvudet på min Penta Tamd31. Den rök vitt, drack ur glykolblandningen och överhettade. Allt tycks därmed tyda på fel i topplocket, eller förhoppningsvis enbart packningen. Bifogar några bilder på motorblocket som det ser ut innan rengöring. Finns det några kloka ögon som kan ge någon uppskattning av skadeläget? På bild 2 finns ju en del rost som kanske har kommit från cirkulationspumpen, eller från topplocket?
  2. Jag var och snuddade vid dina tankar McLasse. Med tidigare segelbåt var vi nästan alltid utomskärs, mot Gotland eller Åland. Just i Ålands skärgård med sin förrädiska dimma råkade vi ut för GPS-haveri i Lumparn. Raskt fram med sjökort, tidtagning och koll på loggen. Första och hittills enda gången jag behövt det och bra gick det. Men detta var på tiden före smart-phones. Vid en normal sommardag i den nuvarande båten har vi minst fyra gps:er (telefoner, padda, vhf), det är nästan så att t o m en plotter är överflödig. Nä, den gamla loggen får sitta kvar brevid den nya plottern i år så får vi se nästa år om den gjort sig förtjänt av en uppgradering eller om det blir plankan.
  3. Ja, du har nog helt rätt Peter_K, på en segelbåt skulle jag inte vilja vara utan. Men nu har jag (tyvärr) en motorbåt. Och nu när jag söker runt efter lämpliga saker att uppgradera med så verkar utbudet av loggar vara mer begränsat än förr. Därför tänkte jag att det är en produkt som är på väg bort nu när det finns så bra plottrar. Men intressant att kolla med andra om någon ser loggen som oumbärlig, även på en större, trög motorbåt.
  4. Tekniken är föråldrad på min båt. Den saknar ordentlig GPS och den gamla loggen och ekolodet tycks tappa kontakten med djup, varandra och verklighet. Jag som bara kryssar runt i Stockholms skärgård, i inte mer än tio knop, tänkte istället installera en 7´´ plotter av lämpligt märke, som även kan kombineras med en lodgivare. Men nu undrar jag över loggen. En plotter visar ju farten (över grund) så jag tänkte slänga ut den gamla loggen utan att installera en ny. Behöver man en konventionell logg längre?
×
×
  • Skapa nytt...