Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

VattenPlaning

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av VattenPlaning

  1. Har inget koll på sådant själv, därav min fråga i forumet. Men tack för din input! Här kommer lite information. Båten har jag nyligen slipat ner och bottenmålat med färg från biltema som jag köpte för ”Östersjön” då jag har båten i lindö (Norrköping).. propellern jag har nu är en 13x14 alu propp.
  2. Hej alla forumiter! Jag besitter en selco! Penta B18 med AQ110. skulle uppskatta lite svar om hur man kan få båten att göra några knop extra som inte kostar hela plånboken. Mvh, Simon
  3. Hej igen, var ute förut idag och testade det du skrev. Nummer 1 var det =). Det fanns som olika "hack" på reglaget som man kunde ställa in och de första 2 var neutral men sedan kommer ett 3e hack som den ska in i för att det ska gå till (växelhuset?). Evigt tacksam för din hjälp. Vem vet stöter vi på varandra där ute av någon slump får jag bjuda på en kall öl. Mvh Simon
  4. Hej igen alla härliga människor där ute. Det är så att jag sitter och ska försäkra min båt. Det är en Selco 18 med Volvo penta B18 aq110 på. Och jag är nybörjare här och behöver hjälp med följande. Hur vet jag hur många knop den går i ungefär? samt hästkrafter på båten? Fick ärva båten som sagt för ett tag sedan och har ingen erfarenhet av båtar sedan tidigare. aq110 = 110hk ? Mvh, Simon.
  5. Tacksam för svar! Anledningen till att jag inte kan skriva mer om drev etc, är att jag fick ärva båten för 1 vecka sedan och har aldrig innan ägt en båt i mitt liv och känner heller ingen som kan någonting med båtar. Men har skruvat en hel del bil så borde kunna lösa det mesta bara jag vet vart/vad jag ska titta på! Skall undersöka det du precis nämnde. Återkommer med uppdatering imorgon om hur det gick.
  6. Hej där kära forumiter! Det är nämligen så att jag har ett litet problem som jag hoppas ni kan kunna lösa. Jag har en Volvo Penta B18 motor och när jag startar den så funkar allting som det ska. Men jag får inte i någon växel? Det går att dra spaken så som man ska och den kommer upp i varv fast det är som att köra på Neutral hela tiden. Både framåt och bakåt. Vet ni vad det kan vara för fel? Jag hör inget ljud över huvud taget när jag drar i reglaget och bak på drevet den "röda staget" som går ut rör inte heller på sig speciellt mycket, rubbas knappt något märkvärt. Är väldigt tacksam för svar. Mvh Simon.
×
×
  • Skapa nytt...