Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Bella621

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Bella621

  • Placering
    Kadett
  1. 🙂 Ja, det blev kanske ett lite väl långt inlägg, men i mitt PS så skrev jag just det att jag kommer plocka av den framöver. 👍
  2. Hej allihop, tack för era råd, här kommer en uppdatering av läget. Jag gjorde som sagt som @ChristerN sa och pratade med specialisten på försäkringsbolaget. Han skulle återkomma med info om han kunde ge mig en påse pengar istället. Han återkopplade aldrig (troligen pga sjukdom, då jag sökt honom). Däremot hade han haft en dialog med servicefirman (som han tidigare gett OK på offerten att köpa in delarna), för jag fick en ny offert av servicefirman på mejlen, på en ny Mercury F150, som hade godkänts (!) av försäkringsbolaget Innan han blev sjuk. Summa summarum: Det landar alltså i @johan_sjobjorns alternativ 1. Ny motor på kampanjpris. Det blir mycket mer pengar (som var tufft att skramla fram) men jag räknar med att jag får en bra värdeökning på ekipaget jämfört med om jag bara lagt 60k på delar. Jag är så glad att detta verkar vara klart nu. Motorn ska monteras nästa vecka :-) Det har varit många samtal och timmar på nätet för att hitta en bra lösning. Har Kollat efter delar i andra länder (däribland usa) och andra städer men utan lycka. Flera firmor som inte bemödat sig att svara på frågan däribland Nordwall Marin. Ps. Jag kommer hädanefter låta hänga av motorn varje vinter och serva enligt plan så att värdet upprätthålls. Fridens!
  3. @Mange249 Växelhus [880686T23]: 37 435 kr Databox [89790729T]: 52 750 kr Priserna är ink moms. Antar att det tillkommer skatt på inköp från USA?
  4. Tack för ditt svar @ChristerN Jag ska kolla med Marinan och försäkringsbolaget imorgon igen. Specialisten på försäkringsbolaget sa idag att de tittar på vad som blir billigast för Folksam men att de ska återkoppla under morgondagen med om de kan köpa loss motorn. Men med det resonemanget de har så känns det ju inte så hoppfullt Tack för välkomnandet @Mackey Jag har mejlat Nordwallmarin och får svar inom 48 timmar.
  5. Hej, Jag behöver råd. Detta har hänt: Hela växelhuset och databoxen på min utombordare (Mercury 135 Verado, 2006) har blivit stulna. Jag har kontaktat en servicefirma som inte hittar några begagnade delar. Nya delarna kostar dryga 90 000 kr Försäkringsbolaget Folksam ersätter endast 40% av värdet på nya delar (nedskrivning av värde 5%/år med lägsta ersättning 40%) Jag får alltså lägga nästan 60 000 kr själv (!) Vad ska man göra? Är det rimligt lägga den summan på att reparera en motor från 2006? Kan man hävda att värdet på motorn går upp om man bytt dessa delar? Skillnad på databox vs växelhuset? Brukar Marinan där båten vinterförvarats hjälpa till på något sätt vid stölder? Ska man titta efter en begagnad motor? Hur går man tillväga då, när försäkringsbolaget redan godkänt servicefirmans offert? Någon som sitter på delarna? Tacksam för era tankar och erfarenheter!
×
×
  • Skapa nytt...