Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Windy22_GBG

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Windy22_GBG

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Köpt äldre stålbåt, minuskabel från bogpropellern kopplad till skrovet. ska jag vara orolig? bör jag ändra något?
  2. Hej har en Perkins TV8.510, 40-45 år gammal som inte startar. Den startade sist för 4 månader sen, men nu går motorn bara runt och startar inte. Båten ligger i sjön och har uppvärmd motorrrum. någon som känner en mekaniker som kan hjälpa en hjälplös?
  3. Tack! Jag plogar fram o är inte nära planing och samtidigt drar den (grov kalkyl) 2 liter per distans. Mer detaljer och foton på propeller fixar jag när vi lyft upp henne för hösten. Tror (kanske) att det sitter en 15x15 nu och gamla ägaren tipsa om eventuellt byte till 15x18. Motorn renoverades för 2 år sen, men har själv inte vågat passera 4000 varv med tanke på motorns ålder Båten är perfekt start för en nybörjare och går jättefin o säkert.
  4. Hej I maj köpte jag en Windy 22 med en VP 431a (205hk) och ett 280 drev. Har inte info om vilken propeller storlek som sitter på. Men till frågan för er kunniga och erfarna, när jag är ute får jag bara ut 13-15 knop vid 3600 varv och 10 knop vid 3000 varv. Tändningen är rätt inställd med stroblampa. Vad bör jag göra i höst för att få upp båten i 20-30knop nästa sommar? Räcker det med byte av propeller ? Tack för alla förslag och svar.
  5. Tack för svar. stämmer, slangarna vibrerar för fullt. Blir o beställa nya delar
  6. Hej alla duktiga. Idag under körning skakade momentstaget sönder. Vattenpumpen har skakat vid körning sen jag köpte den i år, men har inte suttit skruvad mot momentstaget, som i sprängskissen. Vad skadar man utan att åtgärda detta? någon med erfarenhet av VP 431a? Nr 21 i sprängskissen.
  7. Stämmer Timing tape beställd Fick även denna länk på fejjan ifall man vill tillverka sin egen markering: https://www.blocklayer.com/timing-tape.aspx
  8. Ifall någon annan läser denna tråd om ett par år, hittade lite bilder som hjälper , förvisso aq205 men ska vara samma
  9. Tackar 🙏, nu är det framskrapat med slippapper ha en go helg
  10. Hej Vill ställa in min tändning på VP 431a , men har inga gradangivelser , hur ska jag lösa detta med instrument ? bifogar bilder som visar. tack för alla råd!
  11. Bilder på skönheten Tack för alla svaren och tipsen, framtiden får visa om det blir ett nytt kylskåp Modellen passar in i stilen med båten som är från 74
  12. Tack för svar. 👍 stämmer 75 ah, årtal okänt då den kom med båten, men laddar fint och håller igång förbrukningen på båten i c:a 1 dygn , inkl kylskåp , sen jag har solcellspanel som stöttar upp vid behov.
  13. Har letat ihjäl mig på detta forum och på Google , men hittar inte svaret , hoppas ni kan besvara en nybliven båtägare med ett 70-tals kylskåp i ruffen. okej , förbrukningsbatteriet har tex, 12,5v visar min display , så fort kylskåpet går igång så sjunker den till 12v under tiden den kör för att sen hoppa upp igen till 12,5 när kylskåpet står still. Då det är stor skillnad på 12,5v och 12v är min fråga om detta är normalt och kan jag lita på att batteriet har 12,5v när den dippar så lågt? Tack på förhand för simpla svar då det är en amatör som läser dom
  14. Grymt!! tyckte va konstigt att Biltemas bränsleslang va svart 🙈🙈😂😂 Blir o jaga en transparent imorgon
  15. Hej @Gelis, tack för input. Ny bränslepump beställd. Har köpt slang men blir inte klok på att den inte finns med på sprängskissen , vill bara dubbelkolla med dig att det stämmer?!? Har inte varit till båten än för att hitta anslutningen på förgasaren (nämns inte heller i sprängskissen)
×
×
  • Skapa nytt...