Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Cronchyboy

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Cronchyboy

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Har åkt med båten 4 gånger i år efter att den blivit sjösatt efter vinterförvaringen, första 3 gångerna fungerade den felfritt men 4:e gången åkte fryspluggen ut, värmemätaren gick upp i topp och båten stannade. Efter det köpte jag en ny frysplugg som jag knackade på plats, där läcker det inte i alla fall längre. Båten fungerar men efter att detta hände så märker jag att den läcker kylvatten och tillslut såg jag att det rann ut vatten enligt den bilden som jag bifogade i första inlägget. Vet inte om detta förändrar eran analys nu när ni vet hela bakgrunden men nu kanske ni har lättare att ringa in vart läckaget kommer ifrån?
  2. Stort tack för ditt förtydligande. Jag följer ditt råd och börjar med att ta reda på reparationsbehovet.
  3. Tack för svar Pentax. Ursäkta min okunskap men du skriver det man "brukar begära för en begagnad topp". Vad menar du med topp? Menar ny motor eller ny topp/cylinder?
  4. Tack för bra svar Ingemar. Jag har väldigt liten kunskap om detta så tacksam för bra och tydliga svar Jag kan köpa en Volvo Penta MD17 i bra skick för 6000kr, exkl nedmontering av gamla motor och montering av den nya. Båten är både färskvatten och sjövattenkyld. Eventuellt byte av cylinder/topp som du skriver, är det en stor grej och vad ca skulle det kosta?
  5. Hej, Har en Joda Tur 24 med volvo penta MD17. Den har nu börjat läcka kylvatten enligt bilden nedan. Mina frågor: Går det att laga/byta delar? Hur lagar man det? Är det värt att laga? Mvh Christofer
×
×
  • Skapa nytt...