Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

ViggenA

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om ViggenA

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för era tips! Friborden är polerad och vaxad. Skrapade bort det lösa från förra bottenfärgen och målade över med ett nytt lager. Det blev 1/5 burk över som jag tänkte använda för att måla utsatta delar en andra gång. Jernhand hur kontrollerar jag genomföringarna på bästa sätt? Jag har gjort rent dom men annars sitter dom där dom sitter. Jag har försökt hitta instruktioner på hur man fäster mastfoten på en Viggen utan framgång. Någon som har en bild över hur den fästes på korrekt sätt?
  2. Tack för svar! Dava ja dom verkar fantastiska! Skotlinan är trasig nu, återkommer imorgon om vilken dimension nuvarande är. Den ligger på västkusten. Har inga preferenser gällande färg mer än jag gärna kommer undan billigt. Biltema? Jorgen01 Kanon! Det låter som jag kan klara av. Innan jag reser mast har jag tänkt tvätt med vatten+ ajax samt smörja med parafinolja efter råd i annan tråd här på forumet. Något annat jag ej får missa innan masten står upp?
  3. Hej på er! Först och främst tack till er alla som delar med er av er kunskap, hittat mycket matnyttigt här. Jag har blivit med en fantastiskt fin Viggen och som nybörjare söker jag nu råd inför min första sjösättning. Tar gärna emot generella tips råd och har även några konkreta frågor. Storskotet är i dåligt skick och måste bytas. Vilken längd och diameter är lämplig? Den ser fin ut i skrovet men har legat på land en säsong. Räcker det med att skrapa och dra på ett par lager bottenfärg? Då jag är osäker på vilken bottenfärg som använts tidigare bör jag använda primer? Övriga göromål jag ej får missa innan den hamnar i vattnet? Jag får hjälp att kran för att masta på båten. Jag funderar över hur detta görs på korrekt sätt. Bör vant och stag fästas i bestämd ordning för bästa resultat? Jag har läst mig till att vanligt fel är att riggen är för löst ansatt. Hur vet jag vad som är tillräcklig spänning? Många frågor! Tacksam för svar
×
×
  • Skapa nytt...