Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Milke

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Milke

  1. Hej! Ja, det finns ingen bild där och väldigt lite info.
  2. Hej! jag undrar om någon har mer info om denna båt. Jag har fått till mig att det är en Ockelbo s19u. Men inte helt säker. Vet någon nått mer. Vilket år tillverkade de? Fanns det olika versioner. Någon rolig fakta?
  3. Tack! Jag ska testa att försöka dra ut fukten med hjälp av täta utrymmet runt om.
  4. Tror jag öppnat upp där det fanns vatten stående. den är endast gjort i ett ex.
  5. Lite bilder på båten. Tråkigt när det är en sån fin båt i övrigt. Den är plastad när den byggdes för 10år sedan. Så tror inte det går att dra av plasten.
  6. Hybro. Ja, det är helt klart ett problem. Jag hittade hålet under båten. Men vattnet kan lika när tagit sig in uppifrån som underifrån. Skulle säga att det är det troligaste. Så även om jag löser problemet med vätan nu lär det återkomma efter ett tag. Tyvärr. Men å andra sidan. Den lär hålla sig flytande många år till även om det är fukt i den.
  7. Hej! Tack för era svar. Det ser värre och mörkare ut än vad bilderna visar. Det är inget ruttet. Skaver jag med en kniv är de ljust och färskt trä direkt innan för den tunna mörkare hinna. Tror på idén med att torka med avfuktare. Frågan är bara om jag kan få det tätt från all fult utifrån. Jag tror att båten är fult möjlig att rädda. Men är rädd för att det krävs mer tid än vad jag har för tillfället. Övriga kölen har lite fukt. Men plasten har inte släppt. ska försöka ta nya bilder och lägga upp så snart som möjligt. Är det någon som vill ha ett vinterprojekt finns båten i Gröndal. Stockholm
  8. Tack Hybro! den är bara oljad med linolja inuti. Problemet är att den har ganska ordentlig köl så om vattnet kommit dit ner (vilket det har gjort). Kommer det troligen inte att tork hela vägen ner.
  9. Tack Peter! misstänkte att det var så. Dock inte sugen på att göra jobbet. Men antar att den är väldigt svår såld som den ser ut nu 😞
  10. Hej! jag äger en plastad träbåt (medveten om att det inte är så uppskattat) Men har problem. Det har på något sätt kommit in vatten innanför plasten, det är inte ruttet. Det är en träbåt som är plastad när den byggdes. Är det någon som har erfarenhet av detta? Är båten körd? Tacksam för alla svar.
  11. Hej! någon som har någon info om denna båt. Hittar förvånansvärt lite när jag googlar. tacksam för hjälp. /O
  12. Mycket slit och testande helgen. Asfaltsbortagare löste upp de som inte gick att skrapa bort. Sen var det bara att torka av. Trist och klibbigt jobb. Men snart kan vi lägg på ny epoxi primer och grundfärg.
  13. Hej! asfalten. har enligt byggaren samma funktion som en botten färg. Att hålla växtlighet bort och skydda skrovet. Under ligger en 2 komponents färg som håller tätt. Det fiffiga (enligt honom) är att man inte behöver skrapa färg utan bara tvätta rent och dra på ny asfalt. Låter väll bra, men hur är det för miljön? Och hur svårt kommer det vara att få bort den om jag vill lägga på riktig bottenfärg. anledningen att den plastades var för att slippa jobb. Lätt och enkelt att sköta. han har först dragit på epoxi plast, sen epoxi och väv upprepade gånger. Det känns som han har koll på läget och att det funkar bra på hans sätt. Men börjar tröttna på att jag ifråga sätter hans tjära. Haha. någon som har tips på hur jag enkelt får bort asfalt från mitt skrov?
  14. Jag återkommer! kul att ni gillar den.
  15. Kall asfalt är precis vad det är. Jag misstänker dock att den borde ha viss tätningsförmåga. Men det kanske bara är för att skydda mot smutts och annat då den är ganska lätt att tvätta bort och få på ny varje säsong
  16. Tack! Skrivet insida är impregnerat med linolja. Tänkte dra över det en sväng till innan jag sjösätter. Ingen mer kommentar runt tjärade plasten på utsidan? Ingen som har varit med om detta? som sagt verkar byggaren ha sköt om sina grejer och har bra koll på allt, därför är det ju knepigt om ha. Är helt ute och cyklar med tjärna. OBS! Han rekommenderade mig att om jag ska ha båten i saltvatten skulle inte tjäran funka längre.
  17. Tack! Ja, den är väldigt fin och väldigt välbyggd.
  18. ChristerN. jo, men jag har gått på mag känsla. Han är 85år gammal och känns extremt ärlig. Det är hans lilla ögonsten. Tror inte han döljer nått. Skrovet känns väldigt håret och bra för vad jag kan bedömma.
  19. Tack för alla svar. det är en träbåt med epoxi plast och väv utan på. han har varje år lagt tjära, som används till husgrunder utan på plasten. Han gör det för att skydda och för att täta. Han har byggt flera tidigare båtar och säger att detta funkar väldigt bra och är ett enkelt och billigt underhåll. Jag tycker det borde vara effektivare att måla båten med en bottenfärg istället.
  20. Hej! jag har nyligen köpt min första båt. En fin träbåt som är plastad när den byggdes (jag vet att detta inte är en favorit ibland träbåtsentusiaster). Båten är i kanon bra skick byggdes 2010 av han jag köpte den av. Jag har två frågor. 1. Han som byggde de har varje år bottenmålat båten med tjära. Jag tycker det verkar märkligt. Finns det något som kan vara bra med detta? 2. Om det skulle gå hål i plasten. Är man körd då eller kan det fixas på något sätt. Tänker att fukt tränger in i trädet och att det sedan är svårt att bli av med. tacksam för svar och tips runt plastad träbåt. Tack/ Milke
×
×
  • Skapa nytt...