Jump to content
Tuesday 06 December 2022

Milke

Medlemmar
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Milke

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej! Ja, det finns ingen bild där och väldigt lite info.
 2. Hej! jag undrar om någon har mer info om denna båt. Jag har fått till mig att det är en Ockelbo s19u. Men inte helt säker. Vet någon nått mer. Vilket år tillverkade de? Fanns det olika versioner. Någon rolig fakta?
 3. Tack! Jag ska testa att försöka dra ut fukten med hjälp av täta utrymmet runt om.
 4. Tror jag öppnat upp där det fanns vatten stående. den är endast gjort i ett ex.
 5. Lite bilder på båten. Tråkigt när det är en sån fin båt i övrigt. Den är plastad när den byggdes för 10år sedan. Så tror inte det går att dra av plasten.
 6. Hybro. Ja, det är helt klart ett problem. Jag hittade hålet under båten. Men vattnet kan lika när tagit sig in uppifrån som underifrån. Skulle säga att det är det troligaste. Så även om jag löser problemet med vätan nu lär det återkomma efter ett tag. Tyvärr. Men å andra sidan. Den lär hålla sig flytande många år till även om det är fukt i den.
 7. Hej! Tack för era svar. Det ser värre och mörkare ut än vad bilderna visar. Det är inget ruttet. Skaver jag med en kniv är de ljust och färskt trä direkt innan för den tunna mörkare hinna. Tror på idén med att torka med avfuktare. Frågan är bara om jag kan få det tätt från all fult utifrån. Jag tror att båten är fult möjlig att rädda. Men är rädd för att det krävs mer tid än vad jag har för tillfället. Övriga kölen har lite fukt. Men plasten har inte släppt. ska försöka ta nya bilder och lägga upp så snart som möjligt. Är det någon som vill ha ett vinterprojekt finns båten i Gröndal. Stockholm
 8. Tack Hybro! den är bara oljad med linolja inuti. Problemet är att den har ganska ordentlig köl så om vattnet kommit dit ner (vilket det har gjort). Kommer det troligen inte att tork hela vägen ner.
 9. Tack Peter! misstänkte att det var så. Dock inte sugen på att göra jobbet. Men antar att den är väldigt svår såld som den ser ut nu 😞
 10. Hej! jag äger en plastad träbåt (medveten om att det inte är så uppskattat) Men har problem. Det har på något sätt kommit in vatten innanför plasten, det är inte ruttet. Det är en träbåt som är plastad när den byggdes. Är det någon som har erfarenhet av detta? Är båten körd? Tacksam för alla svar.
 11. Hej! någon som har någon info om denna båt. Hittar förvånansvärt lite när jag googlar. tacksam för hjälp. /O
 12. Underbart! precis vad jag behövde. Tack alla!
 13. Mycket slit och testande helgen. Asfaltsbortagare löste upp de som inte gick att skrapa bort. Sen var det bara att torka av. Trist och klibbigt jobb. Men snart kan vi lägg på ny epoxi primer och grundfärg.
 14. Köpt skrapor och aceton!!
 15. Hej! asfalten. har enligt byggaren samma funktion som en botten färg. Att hålla växtlighet bort och skydda skrovet. Under ligger en 2 komponents färg som håller tätt. Det fiffiga (enligt honom) är att man inte behöver skrapa färg utan bara tvätta rent och dra på ny asfalt. Låter väll bra, men hur är det för miljön? Och hur svårt kommer det vara att få bort den om jag vill lägga på riktig bottenfärg. anledningen att den plastades var för att slippa jobb. Lätt och enkelt att sköta. han har först dragit på epoxi plast, sen epoxi och väv upprepade gånger. Det känns som han har koll på läget och att det funkar bra på hans sätt. Men börjar tröttna på att jag ifråga sätter hans tjära. Haha. någon som har tips på hur jag enkelt får bort asfalt från mitt skrov?
×
×
 • Create New...