Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Storo25

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Storo25

  • Placering
    Kadett
  1. Hej, Lintott Du bekräftar samma planer som möjliga, du med. Tack! Ni har samtliga gett mig en tydlig och klar bild av vad som är möjligt. Stort tack! Era kunskaper och er förkärlek skall föras vidare. Hon skall repareras ordentligt och hon skall till sin slutliga destination innan sommaren är slut: Tolvöarna i Grekland. Hon badade senast i Ängelholm, har tidigare bott längre upp i landet, väntar nu på grundlig kärlek i Slovenien och kommer att bada i Adriatiska havet längs Sloveniens, Kroatiens, Albaniens, Makedoniens och Greklands kuster och öar innan hon visar upp sig i kanalen mot Aten och Piraeus -under sin färd genom Egeiska havets alla öar mot Tolvöarna och sin nya hemmahamn. Kapten lämnar inte sitt skepp och vatten ska vara salt. Ohoj!
  2. Skrovet är generellt i skick som närbilden. Aktern aningen mer och kölen ännu lite mer på sina ställen.
  3. Jag har tyvärr inte fler bilder än dessa här, men postar gärna när jag är hos båten igen om ca en månad.
  4. Strålande! Detmåste bli så, får jag hoppas, och borde fungera eftersom den var i sjön senast maj 2019. Troligt så? Hur lång tid innan sjösättning tror du att jag behöver blöta underskrovet? Den har stått upptagen och utomhus under tält sedan juli 2019. En vecka kanske två? Bättre bilder än så här har jag tyvärr inte nu, men närbilden visar underskrovets skick ganska bra. Aktern är sämst under vattenlinjen, naturligtvis. Teorier?
  5. Inga spant knäckta och alla borden hela. Har funnits större glipor midskepps efter trailerns stödhjul och aktern kunde ha varit i bättre skick. Vilken metod föreslår ni? Att enbart skrapa och slipa rent samt blöta och täta med rå linolja/tjära/terpentin samt lin och kanske sågspån innan och efter sjösättning?
  6. Era tankar går i linje med viljan att bevara båten som den är. Kanske det fungerar. Jag har inte provat än, men båtbyggare besiktigade och påpekade olämpligheten i att sjösätta då. Skall besiktiga igen om ca en månad. Återkommer säkert då. Så att jag inte ger er fel information... Klinkbyggt har borden överlappande -likt min, medan kravell har dem kant i kant. Är det rätt?
  7. Hej, Peter K Tack för svar. Borden har tryckts in av trailerns stödhjul under lastbilstransport 160 mil, men borde (...) ha rätat ut sig nu. Har stått på land sedan juli -19.
  8. Hej, Susy Tack för ditt svar. Klinkbyggd med B20 och drev i aktern.
  9. Storö 25 fot, 4,30 bred, mahogny. Vitlackad över vattenlinjen och tätad med lin samt linolja/tjära/terpentin tidigare. Skrovet behöver vissa reparationer -framför allt i aktern och på vissa ställen längs kölens ytterkanter. Vill helst inte plasta och då står frågan om jag skall blästra hela skrovet -även ovan vattenlinjen, och därefter dränka både in- och utsida med linolja/terpentin, täta mellan borden med linolja/tjära/terpentin samt vattna borden invändigt för att kolla täthet innan sjösättning -eller om plastning av ett torrt skrov -utvändigt upp till vattenlinjen, är att föredra. Väldigt tacksam för diskussion och tips eftersom beslutet äventyrar den stora resan 🙂 Träbåtar är vackra!
×
×
  • Skapa nytt...