Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Sezziyanen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Sezziyanen

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Har du nån aning om vilka typer av firmor tex som använder sig av såna?
  2. Hehe, ja, behagligt behöver det inte vara, men wire tror jag kan vara lite väl Nått sånt här skulle faktiskt vara väldigt bra: https://www.ebay.co.uk/itm/Tug-boat-rope-nautical-marine-floating-mooring-anchor-recovery-line-hawser/323769737730?hash=item4b622e2202:g:yzIAAOSwyjJZ0Uyh Så bara till att försöka hitta vart i Sverige man kanske kan få tag i sånt..
  3. Hejsvejs! Ursäkta att jag inte svarat fortare, men var borta över nyår Otroligt vilka många och trevliga svar, tack! Det har gett mig flera idéer iaf. Onekligen lockande att försöka få till så man kunde göra egna av tunnare rep.. Jag ska kolla på alla länkar ni postat. Definitivt intressant att höra med tex rederier om det finns något som kasseras, för mina ändamål. Så vad ska jag göra med dem? Nej, det är inga särskilda krav på hållfasthet, eller ja, en litet krav då de ska användas till att klättra i. Men det är ju inga hållfastheter på den nivån man pratar om i övrigt med rep/tågvirke/osv, och verkligen inte i de grovlekar vi nu pratar om, menar jag. Poängen är just att de inte ska vara enkla och sköna att greppa, nej. Därav vill jag hitta / på nått sätt få till tjockare rep än som går att enkelt greppa runt. Har i tanken 80-100mm eller tjockare. Kommer inte krävas många hundratals meter, men ej heller bara korta småbitar. Det är något flexibelt i övrigt med typ och utförande. Ni som vet, är det "kabel" detta då kallas alltså? Jag är verkligen inte hemma med alla termer här känner jag. Och ja, den behöver inte vara ny och ren, fin. Gammal, begagnad, skitig, sliten lär fungera alldeles utmärkt. Men det är inte ett krav heller att den ska ha ett visst "rustikt" utseende eller nått. Utseendet kan vara vad som helst om det uppfyller ändamålet. Budget blir lite beroende på. Jag vet inte i skrivande stund exakt vad jag kommer ha att röra mig med, då det beror på flera faktorer och även lite osäkert på exakt hur mycket ..tross? kabel? jag möjligtvis kan få tag i på ett eller annat sätt.
  4. Hej, jag är ny här som ni säkert ser :) Visste inte om den här frågan passade in i nån forumdel, så testar här.. Jag letar efter var man möjligen kan få fatt på extra tjockt tågvirke, dvs tross modell jättetjock (så pass att den inte går att greppa runt med en hand, eller tjockare, i princip..). Ska användas för andra ändamål än båtliv, men jag tänkte att ni på ett sånt här forum kanske sitter med nån ledtråd om vart man kan vända sig. Ska även höra mig för på lokala båtaffärer tänkte jag (men nu är det nyår! :D). Om frågan låter dum så fråga gärna, så kan jag förklara mer om vad jag är ute efter. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...