Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Petess

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Petess

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för info. Information från tillverkarna är bristfällig/obefintlig när det kommer till sådana saker som bränsleekonomi i olika hastigheter och därmed förknippade varvtal. Motorspecarna visar bränsle/varvtal för motorn men för att vara komplett har ju båttypen och propellern betydelse och det borde båtsäljarna kunna men det kan dom inte utan gissar vilt! En bränsleflödesmätare är värdefull. Min gamla 670 drog 1,8L / timma vid 1900 varv och 6,5 knop. Billigare kan man inte åka med motorbåt!
  2. Som jag nämnde tidigare gillar jag båtens inredning och att det är en walkaround. Har letat efter deplacerande båt, gärna snipskrov med walkaround och en inredning av salongskaraktär men inte hittat någon. Har haft en Monark 670 som var en excellent sjöbåt men med den traditionella inredningen med stor motorhuv i mitten och långbänkar. Tråkig!!! Mottager gärna förslag på båtttyper.
  3. Tack för dina synpunkter. Jag gillar verkligen layouten av Aq. 25C. Då mycket av mitt båtåkande går i skärgården kräver hänsynen att man inte drar upp svall i för stor utsträckning. Inte heller skall båten gå illa i vattnet i reducerad fart. Idealet hade varit den inredningen i en deplacerande båt men det har jag inte hittat någon. Inte heller vill jag att bränsleförbrukningen skall dra iväg. 200 liter i tanken är inte så mycket om man inte vill köra slalom mellan tankstationerna. Har du någon idé om bränsleförbrukningen/varvtaler i 6-8 knop?
  4. Är mkt intresserad av att köpa en Aquador 25 C. Den har en VP-diesel D4-260. Är det någon som har erfarenhet av denna båt eller ng med liknande skrov? Kommer att bli en hel del skärgårdskörning i 6-8 knop - vad kan jag förvänta mig för problem?
×
×
  • Skapa nytt...