Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Matts123

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Matts123

  1. Snyggt jobbat. Du är verkligen ambitiös. Skall bli intressant att följa med och se helfärdiga resultat.
  2. Skulle vara intressant att se ditt projekt här med några bilder🤗 Ja det är klart att ifall dina durkar är hela så kanske det minst viktiga i projektet att byta ut ytskiktet på dom. För rätt länge sen hade jag en Coronet 21 dc .....grundlig renovering, inget man gör på en hast 😌
  3. Tack för besväret Bocama. Det var nyttig info, i morgon skall det mätas på båthuset 😀
  4. Kan du göra en tjänst? Mäta ungefär hur högt det är från den verkliga vattenlinjen upp till framglaset högsta topp. Jag måste kolla att windy 26n ryms in genom öppninhen i båthuset...åtminstone vid plus 30cm medelvattenstånd 😉 Detta skulle jag uppskatta högt 🤗🤗🤗
  5. Vad är detta durk-material som finns i många äldre båtar. Jag har aldrig haft ...ser ut som nåt billigt vinyl över plywood? Hoppas jag har fel 😀 Bilden från en Diana 700...säljs tydligen även som Skagerak 720?
  6. Ja, det var billigt men stort jobb o en hel del pengar förstås för framtiden. Jag skulle gärna ha den som förstahandsval men det finns ju inte några till salu😣 i Holland o Tyskland men det blir för "jobbigt". Tack för PDFn. Så nu gäller ännu Windy 26 Nidelv, Sollux, Diana o Joda (alla 24, fotare) utan rangordning. Råkar någon veta vilken har den servicevänligaste motorbrunnn eller är alla lika "dåliga"?
  7. Ja så är det idag: Snabba båtar skall det vara och nycklarna i handen. Om motorns placering: För mig kan det bli en avgörande sak hur man kommer till motorn (för koll och service). Det sitter gamla motorer i dessa båtar och då är det bra att motorn ligger så att man kommer åt den någorlunda bra. Men det kanske är en omöjlighet på alla dessa förenämnda båtar.
  8. Ńu kom jag på att det skall inte vara skott på sidan av förarplatsen....Free air🤗
  9. Jag har aldrig ens hört om "Diana". Det som jag tycker är märkligt med denna typ av båtar att priserna är oftast så låga. Ofta kvalitetsbåtar. Går långsamt och inte sista stuket i design förstås. Måste det vara snabbgående båtar idag för att behålla högt andrahandsvärde eller är det åldersavdragena som blir så stora? Man får enormt mycket båt för pengarna med dessa snipor 😀☺️
  10. Ja, för mig är Sollux utan akterhytt och Nidelv likvärdiga som ledare i "granskningen" (Windy 26 tror jag ligger i ett kännbart högre prissegment?). Finns det nåt alternativ ännu?
  11. Tack så mycket för tipsen men fallerar med slätskrov och lite för gammalmodiga.....men smaken e ju delad som baken (är månne dessa två egentligen motorseglare)
  12. Kan du säga varför Sollux framför Nidelv?
  13. Inte alls dum, kanske lite mycket kök (pentry) i båten men annars trevlig, och sen tycker jag om "fuskklink" på den här typen av båtar. Hittade inte några bra bilder inombords. Har du koll på L/nm på 7 knop vs 11 knop? Hittade inte heller några till salu i Sverige...har du ett hum om prisläget utan överoptimism för din egen😊😊 Är du nöjd med egenskaperna,, nåt att förbättra?
  14. Inget dumt förslag men den förlorar lite i mysfaktorbetyget 😉
  15. 2vuxna o ett barn. Diesel antagligen eftersom det skall vara billigt per nm....det blir ju snailspeed med snipa mao men högre hastighet upp till ca 12-14 knop förvärrar inte saken men ekvationen går inte ihop 🙂 Jättebra om man kommer under 0,5 L/nm Prisklass...70-120.00..storleksklass som Nidelv 24.....längden är inte så viktig...flexibelt där. Fotot i trådstarten är välbeskrivande.
  16. Hej. Jag kom in här när jag sökte lite info om Nidelv 24. Jag är intresserad att köpa den båten eller liknande och utförandet skulle passa mig bra: Stor hytt, sitta under bar himmel när man styr, trevlig utesittplats i aktern (behöver ej vara stort) mysig inombords, går billigt per nm. Där det viktigaste.och inget går av det att lämna bort. Nu undrar jag om ni har förslag på alternativa båtar i denna storleksklass - jag är mycket acksam för svar. H matts
×
×
  • Skapa nytt...