Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Nisse304

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Nisse304

  1. Tack. Mycket bra forum detta med snabba svar. Jag ska faktiskt inte gå ner förrän isen släppt till våren så jag är tidigt ute men vill gärna vara väl förberedd när jag ska gå i okända vatten. Som gammal minsvepare har man vanan att planera i detalj
  2. Jag sticker 1,95 så det blir verkligen till att hålla sig i mitten..... Med tanke på mitt djupgående så är jag lite osäker vad det gäller Gapershult. Vågar jag verkligen gå in väster om stenpiren? Jag hade i så fall tänkt lägga mig på svaj utanför med tillräckligt avstånd från piren om vinden skulle vända till SO. Med 25m kätting så får jag ju larm om vinden vänder.
  3. Tack! Det ser bra ut. Blir liten omväg men känner jag mig osäker så blir den platsen nog en fin svajankring. Att jag tvunget ska ut på västkusten är för att det handlar om en hemsegling av en nyköpt båt.
  4. Kan inte hitta Ingvarsholmen.... men det låter bra med att välja Gapershult vid västlig vind och Ekenäs vid östlig vind.
  5. Okej, brukar vara sunt att lyssna på de som har erfarenhet så då blir det den trånga leden med start mellan L och St Klubben. Ser ut som att en del kubbar ligger väldigt nära leden men det blir säket en fin upplevelse :)
  6. Varför undvika området genom Lurö? Är det bättre att gå i leden som startar uppe vid L och St Klubben? Det är ju mera rakt på och skulle spara några sjömil.
  7. Tack för snabbt svar 👍 Djurö blir ju inte så stor omväg men då är det ankring som gäller förmodar jag?
  8. Planerar att segla från Karlstad till Vänersborg men har inte seglat i Vänern tidigare. Har lite respekt för att segla denna sträckan på en dag. Var är det lämpligt att övernatta om man vill använda två dagar?
×
×
  • Skapa nytt...