Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

nercis

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om nercis

  • Placering
    Kadett
  1. Ok, ska testa primern medans motorn är igång nästa gång. Har en känsla dock att problemet ligger i att gasspjället ej ger någon gas när throttle knappen är intryck. För har jag gas och växel i så startar den som sagt alltid. Och då startar jag den alltid med primern/choken vriden till fullt vid kallstart.
  2. Hej, När du säger primern, det är choken du menar eller? Du säger att jag kan testa primern genom att vrida på vredet när motorn är igång, vilket vred menar du? Är det det svarta vredet som jag markerat med ett X?
  3. Hej, På bilden ser du förgasaren, luftskruven till höger är utskruvad 1,5 varv från stängt läge. Vänstra mässing skruven till vänster är helt stäng. Choken ser du där jag satt ett "X", ovanför där jag ringat in ser du nålen som stängs när jag chokar motorn. Jag använder choken endast vid kall starter, annars så använder jag den ej. Tomgångsskruven ser du ovan förgasaren lite till vänster, också inställd bra. Motorn låter vädligt bra vid tomgång. Problemet som jag har är att motorn går kanon och startar alltid väldigt lätt när den är varm. Jag kan dra i snöret med lillfingret och den startar. Det är endast vid kallstart som den ej startar vid Throttle när jag för handtaget framåt ca 15% av det möjliga. Jag måste verkligen ge den mer gas och växel för att den ska starta, och då startar den alltid vid varje försök. Så jag vet inte vilka alternativ jag har att testa mer. Ska gasspjället bild nr2 eller timingen bild nr3 röra sig framåt något när throttle läget är i? Det klickar ej när jag drar strömbrytaren uppåt, ska det göra det? Annars funkar strömbrytaren kanon, även dödmansgreppet ska sägas.
  4. Det som händer är att nr1 på bilden förs framåt. Sedan händer ingeting, motorn startar ej. För jag gashandtaget framåt till full gas så rör sig 2an och 3an framåt fullt och då startar motorn alltid på första försöket. Så får jag göra varje gång jag ska starta den, alltid med max gas tyvärr. Jag skulle gärna vilja justera detta så motorn startar med lite gas, vart ska jag börja. Luftskruv har jag justerat, rengjort förgasaren, nya tändstift sitter i, kollat såpan. Ska även sägas att när jag får igång motorn så fungerar den ypperligt och startar alltid på tomgång hur lätt som helst.
  5. Hej, Ha en knapp på gasspaken som det står Throttle på. Om jag trycker in knappen kan jag endast föra gasen framåt bara en liten del. Vad gör den knappen och vilken funktion har den? Tacksam för svar!
  6. Hej, hade ej växel i. Det brukar jag ej ha även om jag är amatör kring båtmotorer. Ska se till att den ligger i vid växel och ur vid neutralläge. Bra tips, tackar
  7. Ok, då vet jag. Drog som jag brukar göra, den var inte helt an mot svänghjulet utan svänghjulet träffade den delvis och då gick den sönder som en tändsticka....
  8. Hej, så uppfattar jag spaken också. Tyvärr så råkade jag ha den an mot svänghjulet när jag drog i snöret och då gick den sönder. Har nu köpt en ny, kommer om några dagar. Min fråga är om det är dess enda funktion, kan jag då köra båten imorgon då jag ska ut och fiska? Tills jag får den nya menar jag...
  9. Hej, Vad heter denna del och vilken funktion uppfyller den?
  10. Tack för den snabba responsen, jag är inne på samma tankar som du.
  11. Hej, 3 och 4 håller jag med dig om. 1an skruvade jag loss och tog ner. Där jag fann var en 2,5 cm skruv med en fjäder på sig och spetsig i änden. Är det en lågvarv skruv eller något annat, som kanske luftskruv då den sitter rakt under choken? 2an skruvade jag ut så lång det gick. (den var helt stäng) Den kunde jag ej ta ut, dock var det en skruv av mässing. När jag googlar på den så hittar jag den och det är ett munstycke med hål genom skruven, oftast till bränslet. Bränsleskruv typ! När jag startade motorn med denna skruv helt ut skruvad så kom det bensin där. Så det kanske är en bränsle skruv, vad tycker du? 3an skruvade jag på och då gick motorn bättre på tomgång. Testade mig fram helt enkelt.. 4an har jag ej rört.
  12. Hej, Har nu klippt av en halvmeter kabel, skarvade den och satte dit nya ringkabelskor. Sedan så fungerade både PÅ/AV knappen.
  13. Hej, Vad är vad på förgasaren och vilken funktion uppfyller dessa skruvar?
  14. Vet ej om det är på grund av jordkabeln, den var jäkligt svårstartad innan också. Stopp knappen sitter i gasreglaget. Jag är inne på att byta hela kabeln när jag ändå håller på.
×
×
  • Skapa nytt...