Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

williamsparon

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    31
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av williamsparon

  1. Hej igen, Efter vidare undersökning verkar det som att tiltmotorn har dött så letar efter en ny sådan. Tänkte samtidigt byta packningar runtom men får med mitt 2-pin verktyg inte bort de runda aluminium-"skruvarna" runt tiltstängerna. Bör nog ha en med fler fästpunkter för maximalt grepp men hittar inga i Stockholms-regionen. Råkar det finnas någon här med ett sådant verktyg som kan tänka sig hyra ut sitt? Tacksam för hjälp och svar
  2. Tack för tips. Testade men samma fel. Hör liksom bara ett tydligt klick men inget händer.
  3. Skrivit fel såg jag. Motorn är från 2012, antar att byte av reläet är en het kandidat då...
  4. Hej, Hoppas på goda råd från den samlade kunskapsbanken. Jag har en en Yamaha F115 (2021) där tilten börjat strula. Fick upp den när det var dags för båtupptagning men när jag sedan skulle få ner den så klickade det bara. Det finns säkert ett gäng delar som kan vara trasiga men hoppas på att någon kan komma med råd hur jag bäst går vidare. Byte av relä eller motorn nere vid tilten? Tacksam för svar
  5. Tack för alla svar, även om jag efter ett tag kände mig lite bortkollrad :-). Jag kollar om jag hittar något rimligt prissatt 60-80 Ah batteri, känns som att det bör räcka för mig.
  6. 20-30 turer per sommar Lättstartad 1-4 h Nej Ja/vet ej Inget alls, köpt båt och motor separat och ska ägna vintern åt att sätta ihop allt 🙂
  7. Hej, Kan någon guida mig i batteridjungeln? Har köpt en 40hk utombordare. Förutom att kunna ha lanternor ska bara startmotorn drivas. Vad för batteri ska jag ha? Tacksam för svar!
  8. Kollade på min Yamaha 115hk och där var den fast åt båda hållen när växel var ilagd. Blir bara mer och mer förvirrad 🙂
  9. Tack för svar! När backen är i är läget fast åt båda hållen vilket gjorde mig förvirrad
  10. Hej! Mekar lite med en motor jag nyligen köpt och har bytt växel/gas-kablage nyligen. Nu när jag startade den med spolmuff lät det lite som att det "klonkade" någonstans när jag la i drivning framåt. Då märkte jag att när växeln ilagd framåt (avstängd) så är inte propellern fast. Om jag rör den motsols så stoppar den direkt. Om jag däremot rör den medsols så känns det som att den glider över någon typ av spärr som inte "hugger" i. Ska tilläggas att det är samma sak om jag tar av propellern. Väldigt luddig beskrivning men hoppas att någon kan ge mig råd.
  11. Vax kör man väl bara i om man vill ha topcoat? Det hade ju varit bra att få den infon när jag var i butiken :). Hursomhelst, jag var faktiskt precis nere och testvåtslipade på ett lite undanskymt ställe. Först med 400-papper och sedan med 800. Blev faktiskt riktigt bra på relativt kort sliptid! Ska testa lite till och blir det inte bra så blir det ett lager topcoat. Stort tack för alla svar. Känns väldigt kul att få hjälp och inte bli dumförklarad med sina nybörjarfrågor:)
  12. Körde 2% härdare och det är inte överdrivet klibbigt. Målade ute och hade en jäkla tur att inget fastnade i färgen :-). Ska provslipa med ett fint papper så får vi se. I värsta fall får jag köra lite topcoat också.
  13. Tack för svar! Vad tror du om att våtslipa nuvarande yta för att få den slät och oklibbig?
  14. Hej! Var inne på SeaSea och bad om råd om vilken färg jag skulle använda för ommålning av pulpeten. Han rekommenderade då en gelcoatfärg som jag glatt målade på. Jag märker nu att den är lite kladdig och efter lite googlande verkar det som att jag skulle kört med topcoat istället då den har lite paraffin i sig. Så, vad gör jag nu? Ska jag måla över med topcoat eller kan jag våtslipa ner gelcoaten för att få en slät, torr yta? Lite råd skulle verkligen uppskattas!
  15. En rookie är inte i stånd att ge en redig förklaring :-). Egentligen behöver man väl inte en strömbrytare men eftersom den verkar gjord för det tänkte jag att jag kör på det. Rätta mig gärna, jag är här för att lära.
  16. Ingen säkringspanel och utöver denna så är det bara startmotorn som kommer använda sig av batteriet. Jag labbade lite och fick detta att fungera, helt galet?
  17. Ok, hittade den här vilket gjorde det lite lättare att förstå. Efter strömbrytaren ska jag ju på något sätt koppla ihop brun med brunvita. Har du något förslag på koppling för det?
  18. Sorry för dumma frågor men jag har ju bara en och den går ju direkt till batteriet?
  19. Förresten, funkar det verkligen om man bara har en pluskabel kopplad på en strömbrytare? Bör det inte vara en minus också?
×
×
  • Skapa nytt...