Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Mardadon

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Mardadon

  • Placering
    Kadett
  1. Ja exakt så tänker jag. Nu har jag hunnit söka runt lite på bl.a. Blockets regelverk och kan konstatera att de inte ser helt positivt på att man tankar ned deras data. Men det finns ju andra ställen med annonser också som man kan sammanställa ifrån där det borde vara mer ok, typ marinors hemsidor och liknande. Ska fundera vidare i detta!
  2. Ok tack - men för mig som är novis, och som inte alls vet inte alls vad som är rimligt att pruta med, tycker jag ändå att det är svårt. Med hus/lägenheter som kan skilja mkt i vad man får, brukar ju ändå kvm-priset vara en värdemätare som man kan förhålla sig till. Och där finns ju data tillgänglig så att man kan få en överblick för kvm-prisbilden i ett visst område, t.ex.. För båtar har jag svårt att få fram ngt liknande. Ska jag lägga bud på 10-20-30% under angivet pris som standard - eller vad ska jag utgå ifrån? Tack igen för era kommentarer!
  3. Med listpris menar jag vad marinor/båthandlare har satt för priser i sina annonser. Och frågan då - om det nu går att generalisera (?) - är det troligt att båtar sålda av dessa handlare går för det pris de annonserat på? Eller kan man utgå från att det finns en prutmån här liksom det troligt gör när man köper av en privatperson.?
  4. Tack för insiktsfulla kommentarer! För min egen del så hade jag iaf gärna betalat en peng för att få fram en lista på tidigare annonser och priser samt ungerfärlig utrustning från den/de modeller jag specifikt är ute efter. För att få känsla nu för priser m.m. måste man bevaka ganska lång tid - särskilt när det kommer till mer unika modeller. Och för mig handlar det inte om att få fram en exakt värdering, utan att få en enkel överblick på ungefär hur prisspannet ligger och har legat senaste tiden. Tänker också att detta skulle vara bra om/när jag väl säljer en båt - så att jag kan känna mig tryggare att jag prissätter någorlunda rätt. En uppföljande fråga då - hur ser ni på prutmån hos handlare vs privatpersoner? Kan man räkna med samma prutmån hos en handlare som hos en privatperson eller skulle ni säga att det är listpriserna som gäller?
  5. Hej, Efter att ha ägnat sommaren åt att (maniskt) söka igenom Blocket efter en lämplig förstabåt till familjen har det slagit mig att det är förvånansvärt svårt att få tag på vettig prisstatistik på båtar. Ni som har mer erfarenhet av båtliv än jag - har jag missat ngt, eller är det helt enkelt inte möjligt att få tag på information om priser över tid på enskilda båtmodeller? Och jo, jag har ju sett statistik på sökbåt.se . Men den är ju väldigt begränsad, borde finnas betydligt fler datapunkter att få fram. Någon annan som ser ett behov av en enkel tjänst där man snabbt kan få en prisöverblick på specifika modeller och ungefärliga utrustningsnivåer? Tacksam för era tankar! Mvh Martin
×
×
  • Skapa nytt...