Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Valahnuk

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Valahnuk

  • Placering
    Kadett
  1. Kan testa det imorgon. Men jag kan bara inte förstå hur bensinen kan försvinna så kopiöst fort ur tanken utan synliga läckor. Även om jag ännu inte pluggat slangen helt mellan förgasare och bränslepump, (satte bara dit en klämtång) så tycker jag inte att så mycket bensin ska kunna passera igenom in i motorn.
  2. Ja jag förstår ingenting. Finns som sagt inga synliga läckor från varken tank, slangar eller förgasare. Jag vet inte exakt hur bensinen går från insuget fram till cylindrarna men där nånstans måste det vara nåt som gör att bensinen läcker ut genom riggen eller nåt så man inte ser det. Vattnet i baljan har iaf en stark bensinlukt.
  3. Nu har jag satt testat att strypa slangen mellan förgasare och pumpen och jag fick igång motorn och den gick bra på tomgången och svarade hyggligt på gasen. Men bensinen försvinner fortfarande sjukt snabbt ur tanken! Hade motorn igång i kanske 10min och jag fick fylla på tanken under tiden motorn var igång för det sjönk så snabbt. Stängde sen av motorn och skruvade bort stiftet från den undre cylindern och det var helt torrt. Och det syntes ingen förbränning på stiftet överhuvudtaget. Jag kan inte tänka mig annat än att det måste vara nån invändig läcka/skada i motorn som gör att bensinen går åt så snabbt?
  4. Ja jag gjorde det för ett par dagar sen och första gången gick den igång med endast tändkabel på en övre cylindern, och gången var inte särskilt påverkad heller. Men andra gången jag testade så fick jag inte igång den för ens jag satte tillbaka den andra tändkabeln igen. Så nån aktivitet verkar det ändå vara i den undre cylindern.
  5. Jo jag har funderat på dom också, särskilt den som går till den undre cylindern. Jag såg att det var en kletig massa i ena änden av kabeln, men är inte det någon typ av kontaktfett?
  6. Skall absolut testa det du säger och plugga slangen mellan förgasare och pumpen, det låter helt klart som en möjlig orsak! Nä det är ju bara tips jag fått att prova med en trycktank istället. En jag känner sa att han hade en motor som endast gick med extern trycktank men inte med den interna. Men jag ska testa det du skrev, innan jag letar reda på en trycktank. Tack för tipset!
  7. Ja det var det jag trodde. Har även kollat nålen i förgasaren och den verkar sluta tätt som den ska när jag lyfter på flottören, så det verka inte vara felet. Tog även bort reedventilen i insuget igen och två av fyra blad glipar ytterst ytterst lite, men jag tycker inte att det lilla kan vara orsaken till problemen.
  8. Det jag inte riktigt förstår gällande den här motorn är att det interna tanken inte verkar vara kopplad till bränslepumpen. Det finns heller ingen blåsa på slangen mellan tanken och förgasaren. Jag bifogar en bild så ser du hur slangarna är kopplade. Slangen som går från förgasaren till bränslepumpen går sedan vidare till kopplingen för extern tank. SÅ pumpen verkar inte användas alls till den interna tanken?
  9. Jo jag tycker också på ett sätt att det verkar långsökt att felet ligger i förgasaren, men om förgasaren fungerar normalt så tycker jag inte att den borde kunna överflöda motorn så mycket som den gör. Som igår t ex hällde jag i ca 1,5L bensin i den interna tanken. Och på ca 1 timme lyckades jag kanske ha motorn igång i ca 5 min totalt och på den här tiden så hade all bensin i tanken tagit slut. Och som jag skrev i första inlägget så finns det inga utvändiga läckor nånstans.
  10. Nu förstår jag bättre hur flottören fungerar. Ska kolla den imorgon och se hur nålen ser ut. Men det jag fortfarande är lite fundersam över är varför det endast verkar vara förbränning i övre cylindern men knappt inget i den undre. Om nålen inte sluter tätt, kan den verkligen orsaka det problemet? Visst den kan väl helt klart vara orsaken till varför motorn överflödas med bensin. Men då tycker man ju att stiftet på den undre cylindern skulle vara dyngsurt?
  11. Tack för förklaringen! Ska se om jag kan testa detta imorgon.
  12. Okej. Vet inte riktigt hur jag kommer åt där bara.
×
×
  • Skapa nytt...