Jump to content
Thursday 25 July 2024

JohanB76

Medlemmar
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About JohanB76

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej. Trim och tilt funkar vid stillastående och låg fart. När jag planar funkar det ej. Den håller position men kan alltså inte trimma ut när man planar. Har dubbla drev och likadant fel på båda. Vad kan vara fel?
 2. Hej. Har lite problem att lägga i fram och back. Drar reglaget i växellåda men står kvar på tomgång. Först när man varvar upp "hoppas" växeln i med ett ryck. Vad tror vi orsak och åtgärd är på detta problem? Bravo 2 / Mercruiser 5.0 -99
 3. Hej. Har haft lite startproblem och rasslanse startmotor så skulle byta startmotorn idag. När jag demonterat den gamla ser jaf att en kugg på startkransen är nersliten/av Lite panik nu vad som måste göras. Är enda alternativet att lyfta ut motor och byta krans? Eller kan man få motorn att stanna i annat läge? Tacksam för hjälp Mvh Johan
 4. Har en Maxum 31000 med 2st Mercruiser 5.7. När jag ska starta styrbord motor så går startmotorn. Men instrumenten är döda när jag vrider om nyckeln och hörs heller ingen bränslepump. Så startmotorn går, startar ej, men verkar va dött på instrument och bränslepump. På babord motor så aktiveras instrument och man hör bränslepumpen surra när man vrider nyckeln. Tändni gslåset borde ju funka eftersom startmototörn aktveras. Är det nån separat säkring kanske som hindrar instrument och bränslepump? Konstigt för igår funka den men inte idag. Tips och ideer?
 5. Hej Kanske dum fråga men vill kolla så jag inte gör nåt dumt. Har dubbla mercruiser 5,7 varav den ena har dött batteri. Kan jag ta startkablar från den fungerande motorns batter som man gör med två separata bilar?? Tänker om det blir konstigt ifall de har samma jordpunkt?
 6. Fick du ordning på detta? Vad var felet ?
 7. Fick du ordning på detta ? Har en 3.0 som beter sig på samma sätt
 8. Tror det är en sån här men hittar ingen att köpa i sverige. Tips?
 9. Min styrning glappar väldigt bakom navet. Vet dock inte vad det är för typ av styrning. Den är mekanisk. Kan det va ett kugghjul som går på en kuggstång? Var hittar jag delar för att byta ut detta Båten är Bayliner 2052 1991
 10. Ja, har mailat men blir nog svar först på måndag
 11. Ok Vad handlar det om för pengar inklusive arbete hos drevman?
 12. Den dör om jag gasar långsamt. Trycker jag till snabbt blöddrar den till och kommer sen. Kommer upp i planing men bara 25 knop. Borde gå 33-35 med 135hk. Känns som den inte riktigt varvar ur.
 13. Hur gick det med detta ? Vilken verkstad och kostnad?
 14. Har precis köpt en bayliner 2052 1991 med mercruiser 3.0. Motorn dör vid gaspådrag. Startar och går fint på tomgång. Men så fort man drar på så dör den. Kan även nämna att den har blivit svår att fylla med bränsle så funderar på om luftslangen till tanken är täppt. Kan detta höra ihop? Eller är bränslefilter en trolig orsak? Båten har stått en säsong med tom tank.
 15. Har precis köpt en bayliner 2052 1991 mer mercruiser 3.0 Den är extremt glapp i styrningen och den tar in vatten nånstans bakom motorn. Lokala verkstan säger styrtappen är problemet. Och att man måste byta hela skölden där bara delen kostar 30.000 Finns nåt enklare billigare alternativ ? Tips på verkstad som hjälpt er med detta?
×
×
 • Create New...