Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Landkrabbann

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Landkrabbann

  • Placering
    Kadett
  1. Är bara orolig att jag upptäckte detta för sent och att något har skurit i drevet och detta orsakar motorstoppet…om det nu är möjligt?
  2. Var nere vid båten igen nu ikväll för att försöka skruva till oljestickan i drevet men den gängar inte alls och går ej att fästa. Sitter lös och bara dra upp.
  3. Ja detta måste ha varit ett problem tidigare, säljaren kändes relativt kunnig på motorer och själva båten…ingen landkrabba som jag själv. Detta känns ej som ett nytt problem. Kunde dock ej se något vid den korta provkörningen, men detta är första gången vi är ute efter köpet…trist. Ska ta upp det med köparen! Tack.
  4. Ja detta måste ha varit ett problem tidigare, säljaren kändes relativt kunnig på motorer och själva båten…ingen landkrabba som jag själv. Detta känns ej som ett nytt problem. Kunde dock ej se något vid den korta provkörningen, men detta är första gången vi är ute efter köpet…trist. Ska ta upp det med köparen! Tack.
  5. Sorry för sent svar, haft åska och strömavbrott under em …inget som går som det ska just nu Ja precis det är dessa skruvar jag syftar på ser ut som 3 st är borta men kan ev sitta djupare, har ej lyckats undersöka detta ännu, såg bara konstigt ut och en möjlig orsak till problemet. Tack för dit tips Georg_Ohm.
  6. Ja jag förstod det som att det finns mycket reservdelar och kunskap… (även om jag saknar den just nu)… till både AQ151 och 290 dreven. Hoppas nu bara hitta någon i norrort som kan serva båten och rädda vår sommar.
  7. Ok tack för informationen. Såg även att 3 av 4 hörnskruvar i toppen verkar saknas, kan ju göra att vatten kommer in. suck..ska försöka hitta nån som kan titta på det asap.…. Dessutom la motorn av precis när vi fått fören in genom y-bommen och skulle lägga till hemma och vägrade sedan gå igång igen.
  8. Köpte en begagnad Flipper 700 med AQ 151a samt ett 290 drev förra veckan, när vi åkte nu andra gången så ser jag att den översta mitt skruven i drevet snurrar och läcker en vit mjölk liknande vätska, se bild. Nån som vet vad det kan vara?
  9. Japp, tidigare ägare hade troligen skruvat upp den, vilket jag inte såg.
  10. Tack för tipset. Nu funkar tilten som den ska. Tack!
  11. Har under sommaren köpt en begagnad båt med en Evinrude E-tec 60HK från 2006. Motorn funkar fint men har tyvärr problem med tilt funktionen. När jag trycker på tilt knapparna upp eller ner så låter tilt-motorn som den ska men inget händer, varken upp eller ned. Jag har både kontrollerat nivån samt skicket på tiltoljan och det ser bra ut. Tar tacksamt emot förslag på vad som ev orsakar detta och hur jag kan åtgärda problemet. Tack.
×
×
  • Skapa nytt...