Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

AliceB

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om AliceB

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Nu är det dags - båten ska få Zipwake interceptorer! Jag har funderat på trimplan länge men har landat i att gå på Zipwake när jag ändå har plånboken öppen. Eftersom akterspegeln är lite rundad behöver jag spackla upp den så att jag får en plan yta att montera Zipwake mot. Spacklingen hamnar delvis under vattenlinjen, där den täcks av bottenfärg och delvis ovanför där den måste ansluta bra till akterspegelns gelcoat. Tjockleken på spacklingen kommer att variera och blir nästan noll på en stor del av interceptorn och blir cirka 1 cm i ytterkant. Jag har blivit rekommenderad glasfiberspackel och epoxyspackel från olika håll. Fördelen med glasfiber ska vara att det är lättspacklat medan epoxy enligt vissa är bättre under vattenlinjen. Det blir ju bara en liten remsa som syns mellan interceptorn och skrovet men främst i ovankant vill jag att det ser snyggt ut mot båtens gelcoat. Vad spacklar jag bäst med? Hur målar jag det jag spacklat bäst - topcoat i rätt färgkod, eller?
  2. Kul att du provat både Bellan och HR och kan jämföra. Yamarinen är fin men för mig som trailar blir det tyvärr för tungt även om tyngden är bra i sjön. Jag har kollat på den nyare Bella 621 men tror att den är väldigt lik den 620 du hade. Tycker du alltså att Bellan hade högre kvalité och känsla än HR? Är det någon skillnad på skroven, hur de tar sjö etc? Jag har också fastnat för HR pga det nedsänkta fördäcket, plus att det teoretiskt går att sova, åtminstone för barn, på solbädden. Upplevde du att ruffen på HR kändes trång pga fördäcket? HR är en nyare konstruktion - märks det i detaljer och funktioner eller vinner Bella helt enkelt genom att vara en dyrare båt? Upplever du att de känns lika rymliga när man sitter och kör eller åker med i soffan? Massor av frågor - jag är fantastiskt tacksam för alla svar!! /Alice
  3. Jag har kollar Flipper också och då främst 630 DC. Den känns trevlig och har bra rykte men den är ganska gammal som konstruktion och ungefär 100 kg tyngre än Bellan och HR. Det är bra i sjön men blir tungt på kroken. De nya Flippermodellerna och även de nya Bellamodellerna är fina och har bra sjöegenskaper. Känslomässigt känns de lite väl fokuserade på att man ska vara många ute och mindre på att man ska sova i båten. Det är lite väl mycket galondynor! 😁 Flipper 640 DC är dessutom för tung. Men svaret på frågan är att jag gärna tar emot tips om andra märken och modell!
  4. Nu är det dags att köpa båt! 😁 Krav/önskemål är ungefär: - Trailerbar med vanlig bil och längd strax över sex meter, i praktiken max 1600 kg med bromsad 80-trailer - Utombordare (främst för låg vikt) - Övernattningsbar för två personer - Hyggligt ny, dvs från cirka 2010 och framåt - Bra sjöegenskaper för sin storlek och vikt Jag har fastnat för Bella 621 DC och HR 610 CB. Jag tycker Bella gör fina båtar som håller men även HR har fått ordning på kvalitén sedan ett antal år. De är snarlika men HR har en variant på Bowrider som verkar smart även om den tar lite höjd i ruffen. Är det någon som har provat båda? Erfarenheter? Är kvalité och sjöegenskaper jämförbara?
×
×
  • Skapa nytt...