Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

MickeT

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om MickeT

  • Placering
    Landkrabba
  1. Tack för tipset! Hur kollar jag tändsystemet? Gnista har jag på alla tre stift, dock ser jag ju inte hur timingen är på högre varvtal. Leakdown test, kolla komp i alla cylindrar alltså?
  2. Hej, motorn var avstängd och inget i motorn snurrade innan jag tömt allt på vatten och gjort rent allt. Lite tveksam till att toppen plötsligt blivit skev, men absolut värt att kolla! Stort tack för tipset!
  3. Hej, jag skulle behöva lite hjälp i mitt pågående jobba att felsöka en 60hk Evinrude från -93. Först lite bakgrund, båtmotor hamnade under vatten när båten sjönk för en tid sen, motorn bärgades och jag plockade isär det mesta och gjorde rent. I synnerhet förgasarna. Motorn startar fint nu, men går väldigt ojämt. Om man smyger upp gasen får man motorn att varva upp, men den beter sig ungefär som en kall tvåtaktare som inte får chooke, dvs den dör om man ger mycket gas väldigt snabbt. Lägger jag i växel och gasar upp försiktigt mot full gas så "tuffar" båten fram, med gasen i botten händer sen något plötsligt och oregelbundet. Motorn hoppar till och sen skjuter båten fart ordentligt och motorn vrålar som den tidigare gjort på fullgas, tio sekunder senare hostar den till och tappar all kraft och åter går till att tuffa vidare. Jag har bytt soppafilter, tryckt på blåsan i samband med gaspådrag och bytt bensin, fortfarande samma beteende. Vad gör jag som nästa steg? Felet uppstår ju oregelbundet eftersom den ibland går bra på fullgas, om än för korta stunder. Tips, idéer och hjälp mottages med tacksamhet!
×
×
  • Skapa nytt...