Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

MichaelDahl

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om MichaelDahl

  • Placering
    Kadett

Mina båtar

  • Båtens namn
    Ryds 550DC

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Har blandat olja direkt i min fasta tank. Måste jag tömma den eller kan jag stänga igen ventilerna på tanken och låta bensinen ligga i till nästa säsong? 2 takt utombordare.
  2. Helt okej, den ser typ optimalt en-ett par decimeter från objektet. Den har inbyggda led lampor som du justerar likt en volymratt på sladden från off/full on. Beror nog på vad du vill se? Se att det ligger en femkrona i röret - ja. Avläsa årtalet på texten på femkronan - nej Nja, jag gick långsamt fram för att hänga med vart jag hamnade i mina kabel-rör. Tyckte att det fungerade bra. Kabeln är lagom styv, så att du kan forma den och den håller formen. Skall ta fram den och posta en bild här asap
  3. Jag köpte och använde denna: https://www.elgiganten.se/product/foto-video/kameratillbehor/diverse-kameratillbehor/55276/styv-tradlos-inspektionskamera-1200p-hd-wifi-endoskop8-led-3-5-meter när jag idag drog min ekolodgivar-kabel från akterspegeln fram till instrumentpanelen. Tyckte att den fungerade väldigt bra för drygt 400kr. Den stödjer IOS, Android & Windows via appen jag tankade från App store. Den går på wi-fi och ger en live feed i telefonen. Tricket är att föra fram den ganska långsamt genom rör etc även najtråd var väldigt användbart.
  4. Hejsan Sjösatte nya båten i helgen och körde hem den till Stockholm. Vad jag märkte distinkt var att motorn, som är en Johnson 90hp 2takt (utombordare) inte får tillräckligt med bränsle. Båten är en Ryds 550 DC 2000 Symptomen är att med ett maximerat gasreglage går den icke över 20 knop. Den ska absolut gå upp på 30 knop med en marchfart på 25 knop. Men pumpar jag (medan båten är i fart) på bränslepumpen så ökar den 5-7knop direkt och den känns mycket piggare. Och efter 5-10 sekunder återgår den till det ursprungliga. Tyckte också att den drog ganska mycket soppa. Den blöddrar inte, den hostar inte, den startar bra. Ny servar med olja, oljefilter, bränslefilter, rengjord förgasare. Är det bränslepumpen?
  5. Hej! Ja det blev lite googling och ett par nyttiga Youtube videos - borde startat där, ser att detta är ett relativt vanligt förekommande.. Precis som ni säger så är det ju med sannolikhet ett behov av att förstärka upp. Detta är ju ovandelen på soffan som den horisontella sprickan är. Spindelnätet vet jag inte, det känns lite random, så kan vara en smäll.
  6. Fantastiskt, tack. Hur pass rimligt är det att punktfixa sådant? Utseendemässigt dvs
  7. Hej Christer Nu vet jag att det är svårt att avgöra tonläge på nätet, men jag kan inte hålla mig. Är det där en retorisk fråga eller bara en spydig inledning? Du är korrekt i att jag undrar vad man kan göra åt saken (jag skrev faktiskt två förslag från min sida (fylla igen eller polera)). Så jag tackar för guiden & rekommendation. Men ja, det är riktigt att det är en till spricka ovanför. Mycket retligt.. Nej, så illa är det inte. Det där är en spegelbild.
  8. Hejsan! Håller på att vårfixa en daycruiser och i denna sittbrunn är det en elak spricka. Ser ut som att den fått sig en smäll, vad vet jag. Jag undrar vad man rekommenderar för material & tillvägagångssätt för att fylla igen/polera bort detta med? Det är då inte vatten rakt bakom denna yta.
  9. Är det någon som har erfarenhet ifall Bad Elf 1008 lightning gps plugin är kompatibel med iPad 5th generation eller senare? Enligt deras hemsida listas enbart iPad tom 4th generation...
  10. Hejsan Har en lite tråkig instrumentbräda i båten pga plastfilmen luckrats upp på flera platser. Se bild nedan. Skulle vilja renovera/byta ut den helt enkelt genom att montera loss instrumentbrädan och beskära ut en ny plastfilm för att montera tillbaka. Har ni någon erfarenhet av plastfilm produkt? Bör ju vara självhäftande. Skall också nämnas att det är en dc båt Håller detta? https://www.mattonbutiken.se/produkt/sjalvhaftande-plastfolie-50-cm-blank Tack på förhand!
  11. @Kane tack för tipset @per_62 ja precis, jag vet att det går utmärkt att söka. Vilket jag gjort och hittat en hel del alternativ. Men nu var det så att jag ville höra ifall någon har ett tips dvs ett annat ord för en rekommendation kanske är det någon som upplevt ett ställe riktigt trevlig eller något lite dolt som inte hittas på google. Vi kör en Ryds 550 DC @Mackey ok, skall kika där
  12. Hejsan Jag hoppas att jag placerar detta ämne rätt nu. Jag och frugan planerar en knapp veckas båtsemester i Stockholm mellersta skärgård i sommar. Och då vi icke planerar att bo i båten vill jag gärna få tips och rekommendationer om hotell, b&b och vandrarhem. kikar på öar kring grinda, finnhamn och möja med omnejd mvh Michael
  13. Jag tror att dessa kan vara väldigt lovande https://www.timberland.se/shop/en/tbl-se/union-wharf-2-0-ek-boat-shoe-for-men-in-beige-a42p9269 och så impregnerar man med samma silikonbaserade medel som till 6” kängorna
  14. Hej Rolle Jag har precis införskaffat mig en Ryds med likadana stolar. Är också nyfiken ifall det går att ta fram en ny dyna då jag känner lite som du. Hur gick det? Har du några resultat att visa upp?
×
×
  • Skapa nytt...