Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Jonnyjonny

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Jonnyjonny

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Kuriosa i sammanhanget är att jag kallstartade i våras efter en frostnatt. Då uppstods ett skramlande läte i summern som inte slutat sedan dess (har inget med varningsljudet till oljan att göra) vid detta tillfälle steg spänningen vid gång till 16 volt ungefär men har inte upprepats sedan dess till mer än 12,5.
  2. Tack för engagemang. Någon som vet var generatorn sitter och dess anslutningar så kan jag slå en titt med 556. Jag har digital mätare via ekolod som säger att strömmen är 12,1-12,5 vid gång. När jag startar efter en natt är den nere på 12,1 igen.
  3. Förra säsongen låg spänningen på mitt båtbatteri konstant på drygt 13 volt. Denna sommaren (trots underhåll i vinter) ligger batteriet på 12 volt och jag har fått ladda upp det två ggr under sommaren då den inte startar. Den verkar inte ladda från generatorn på samma sätt som innan alternativt är det batteriet som är slitet. Tidigt på säsongen i år kallstartade jag efter en frostnatt och då varvade laddningen upp till 16 volt. Sedan dess laddar den bara till 12,5 vid körning och 11’9 vid start. Behöver jag byta generator eller batteri eller något annat?
  4. Hej. Ett störande läte har uppkommit i gasreglaget. Ett skramlande ljud likt en humla som följer motorns varvtal, även vid neutral. Utesluter lösa delar. Det handlar inte om det högfrekventa oljeljudslarmet utan ett mer surrande läte. Var kommer detta ifrån och hur får jag bort det? Jag kan leva med att knipsa sladdarna från någon givare i motorn om någon berättar var dessa sitter. Tack
×
×
  • Skapa nytt...