Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

PerV

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om PerV

  • Placering
    Kadett
  1. OK Ett tipps kolla noga hur rätt den rutan som du har är i storlek i rutramen, om det är en glipa så kanske den var lite för liten från början. Jag märkte det i efterhand så jag använde den gamla rutan som mall, men han att uppmärksamma innan jag sågade den nya att det var på gränsen att den var lite liten på höjden. Lycka till med letande av skruv Det finns rostfri insex med låg kulrad skalle som jag tror man skulle kunna använda Sök på MK6S skruv så ser du vad jag menar, det finns även liknande torx skruv
  2. Jag tog en tång för att ta bort segersäkring SGA med den passade bra i de små hålen Spruta lite 5-56 eller liknande så släpper de säker. Är din ruta sprucken eller har du en plastruta redan?
  3. Nu är äntligen nya rutan med ram monterad och nya skruv mot däcket. Blev ganska bra, hoppas att det varar ett tag.
  4. Operation att byta framrutan pågår, mycket mer arete än väntat, det gick att dela rutramen och tur var det det var mycket pilligt och trixigt att få i den nya rutan. Matrialet som jag använt heter Makrolon, "AR" eftersom jag inte hittat en orginalruta i härdat glas.
  5. Så här ser min båt ut med den gamla rutan, svårt att det kanske men det ligger ett ytskikt som har krackilerat och mörknat
  6. Tack för alla tillrättelser Makrolon heter den Polykarbonat som jag har fått köpa Glasmästaren rekomenderade denna typ just för att Den var mer reptålig Den skulle inte kristallisira sig som den ruta som satt i den båt jag köpt. Detta var en dyrare variant ca 5000kr för 1x2m Anledningen till att jag valt denna ruta var just att jag har letat och inte hittat orginal härdad glasruta, och för att få bättre sikt än den som satt i så var detta det alternativ jag hittat. Skulle jag hittat en orginal glasruta så hade jag gladeligen valt denna. Dock återstår nu fixet med att såga den rätt och motera tilbaka rutan, jag måste antagligen lyfta hela rutramen inklusive sidorutorna för att få tillbaka framrutan med alla lister korrekt. Är det någon som har gjort detta som har någon erfarenhet att bidra med?
  7. Hej Jag sökte själv efter ruta till min Nimbus 22 DC -90 (Äldre modellen, inte Spectra) Jag har köpt en Macron ruta till min nu som man sågar till själv. På min var redan rutan bytt sedan tidigare och var kristaliserad. Jag pratade med Nibus och de säger att detta är vanligt på de äldra modellerna med plastrutorna då glasrutorna ofta har gått sönder.
×
×
  • Skapa nytt...