Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

ehrnholm

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    42
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

7 Neutral

Om ehrnholm

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Förstår att det inte finns ett sätt som är rätt för alla situationer, men hur ska man tänka när man möter större svall i en mindre båt? Sakta ned tänker jag men vilken vinkel vill man möta svall om man har möjlighet att planera hur man ska korsa den?
  2. Tackar! Jag gav 65 000 för båt + 80-släp från ett företag. Då fick jag den servad och klar att sjösättas. Har sen köpt till pulpetskydd och GPS så strax över 70 000 har jag lagt totalt.
  3. Ja det stämmer. Fick en plats via får förening här. Har varit skönt att ha nära till båten nu till en början, har blivit mycket spring fram och tillbaka med grejer och det är smidigt att kunna gå ner på 5min om man behöver kika på något
  4. Tack alla som var med och svarade på alla förstabåts-frågor trots att samma frågor återkommer år efter år Mycket uppskattat och vi är supernöjda med båten nu efter en handfull turer.
  5. Pratat med garmin. Det är något fel på kortet 236mb är på tok för litet för att vara en komplett karta. Jag får skicka tillbaka kortet och får pengarna tillbaka. Ingen som sitter på ett G2 eller G3 Vision som har med Västkusten?
  6. Hur stort utrymme ska en karta ta upp på sd kortet ungefär? När jag först satte i kortet har jag för mig att det stod runt 600mb på filstorlek men nu tror jag det ändrats till något på 200mb.. oklart om jag inbillar mig.
  7. Tack för svar! Denna plotter tar upp till 32gb och kortet är på 8gb så det ska inte vara några problem. Jag ska ringa Garmin och höra vad man kan göra. Har laddat ned senaste uppdateringen 11.20 men de rekommenderar att man använder ett sd kort utan kartor för att göra den installationen, det har jag såklart inte.
  8. Säljaren har hittills varit väldigt hjälpsam och tillmötesgående. Kollade upp att kortet skulle vara kompatibelt med min enhet innan jag köpte och har erbjudit sig att ringa Garmin imorgon för att hjälpa mig felsöka. Ger helt enkelt inte något intryck av att vara en skojare enligt mig. Sen vet man ju aldrig.. Man kan se namnet på kartan när man trycker in den i enheten, säger väl inte så mycket kanske. Jag har nu registrerat enheten med hjälp av Garmin Express program jag laddat ned, vet inte om det kan hjälpa men gjorde det i vilket fall. Det programmet snappade på något vis upp min exakta enhet via sjökortet som suttit i enheten som jag nu har i datorn. Jag ska kolla in BaseCamp som du nämner.
  9. Jag får upp meddelande "Kan inte låsa upp kartor" när jag kör i kortet. G2 VEU470S och ska fungera.. Det är rätt karta på kortet, så mycket kan jag se men går inte läsa in av någon anledning. Vad kan vara fel? Kan jag behöva låsa upp kartan på någon sätt?
  10. En beggat G2 Vision Strömstad-Halmstad är på väg hem. Hoppas det fungerar!
  11. Köpte en Garmin Echomap PLUS 4cv idag (länk). Fungerar alla sjökort i Micro-SD format eller är det någon särskild typ jag måste ha? Tänkte försöka hitta ett begagnat kort som har västkusten. https://www.hjertmans.se/produkter/elektronik-navigation/gps-kartplotter-med-ekolod/garmin-gps-ekolod/garmin-echomap-plus-42cv-utan-givare
  12. Kan det instrumentet vara lutning på båten? Om den har planat eller inte? Denna bild är på min båt.
  13. De använde inte ordet hastighetsmätare när jag hade dom på telefon, snarare något i stil med knopmätare men tolkade det som något som visade båtens hastighet. Ingen hastighetsmätare så den är som en liten blindtarm antar jag Jag viker den och drar ett buntband. Tack för hjälpen!
  14. Aldrig bifogat film så hoppas det fungerar. Blev helt plötsligt blöt på ryggen och såg då att slangen på videon sprutar vatten på mig. Ska den vara helt pluggad eller ska den släppa ut lite vatten? Pratade med Skene Marin som jag köpte båten av och de sa att det var tillval med hastighetsmätare på denna båt som ska sitta där om man hade en. Känns som att den borde pluggas om eller? Mvh E IMG_8303.MOV
  15. Dags för sjösättning idag, men först en snabb fråga.. någon som vet vad dessa metallbeslag har för funktion? Sitter symmetriskt på bägge sidor av lucka till stuvutrymme. Känns inte som att det har o göra med låsning.
×
×
  • Skapa nytt...