Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

petterchon

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av petterchon

  1. Hej! Ska montera ny sköld på båten. Har slipat bort all bottenfärg på akterspegeln med 120 papper och fått en slät/matt gelcoat yta. Har målat epoxiprimer på trät i sköldhålet. Är detta rätt yta att montera den nya skölden emot? Bör man epoxibehandla hela akterspegeln innan man monterar skölden? Eller räcker det att montera skölden, rubba till en blank fin gelcoat yta och måla akterspegeln med bottenfärg?
  2. Åhfan, tack för tipset. Har skymtat samma modell på båt med samma V6or i på nätet så borde passa/funka... Ska se till och göra komptest. Har ett Alpha one gen 2 drev på båten idag. Motorn jag tänkt köpa passar på drevet så hade vart gött å slippa göra för stora åtgärder. Kan man ändra utväxling på nåt vis? Eller är det byte av hela drevet som gäller? Hur vet man vad man bör ha för utväxling? Tack för bra svar!
  3. Hej! Har precis köpt en Karnic bluewater 2260 -04 med en skuren Mercruiser 1,7L TDI ca 120hp. Då den motorn ej är att räkna med så har jag en idé om att sätta i en begagnad Mercruiser 4,3L MPI V6 i den. Motorn är från 2009, har gått ca 200h och innehar 225hp. Har grejat en del med utombordare men mindre med inombordare, så behöver lite input och svar på frågor! Kommer ta in mekanikerhjälp för montage. - Har hört att det är samma mått på infästningarna på båda motorerna, någon som kan bekräfta? - Är 4,3l V6 bra motorer? Hur många timmar ungefär kan man räkna med att en sån går? Anses 200h vara mycket? - Kan detta bytet innebära att man bör ha annan utväxling på drevet? - Nåt man bör kolla efter på dessa motorer när man köper begagnat? Bortsett från det självklara. Kom gärna med synpunkter och om någon har en likadan båt, PMa gärna!
  4. Hej! Är ny här och behöver lite hjälp med min utombordare. Det är en Mercury 30hk från 01 med elstart. Tror det är samma modell som Tohatsu och Nissan. Ska försöka göra en halvlång historia kort. Köpte motorn begagnad för ett år sedan och den har krånglat på olika sett till och från. Det är det konstiga, den krånglar inte alltid. Större delen av dagarna/fiskepassen går den helt perfekt. Den startar dock alltid. Visserligen behöver gå runt rätt länge (5 sekunder typ) innan den tänder, endast när den inte vart startad på ett tag. Kan det vara ett tecken på nåt? Problem: - Tjuvdör ibland. (Kan ibland låta som att den baktänder typ). Kan i samband med detta ibland bli svårstartad, men oftast startar den utan problem. - Ryker ganska mycket. (kan vara inbillning) - Här är det stora problemet. När den är varmkörd så kan den ibland stendö när man ger gas. Detta ofta kombinerat med låg men ändå befintlig tomgång. Hjälper inte att choka. Men ibland kan man "slå till choken" och få den att hosta upp i varv typ och då går den kanon på höga varv. Låter kanske lite konstigt. Men detta felet är det största. Händer bara när den är riktigt varmkörd och felet uppstår inte alltid.... Har grejat en hel del med den och nästa helt uteslutit bränsletillförselproblem. Det är inte gammal bensin, inte heller vatten i bensinen, testat att pumpa bränsle manuellt och den drar heller inte tjuvluft i några slangar. Har grävt runt på forum och testat det mesta basic som alla tipsar om. Följande är gjort: - Förgasaren rengjord - Nya tändstift - Bytt topplockspackning - Kollat över förgasarinställningarna. - Impeller bytt och kylkanaler urblåsta. Har bra skvallerstråle. Det enda jag inte testat är om det nåt elfel. Kan det vara det? När ni tipsar, tänk på att problemet endast uppstår när den är varm och det uppstår bara ibland.
×
×
  • Skapa nytt...