Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Diskotek

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Diskotek

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tjena, rakt över gatan till erlandssons brygga så fixade dom det. Jag tror att hon hette Inger eller något liknande. Hoppas det löser sig för dig. Jag har fortfarande lite strul och funderar på att sätta på en kätting men vi får se.
  2. Liten uppdatering... Fixade ankarlinan och nu verkar det fungera bättre. Nu har jag mer ett allmänt problem eftersom jag är ny med ankarspel men eftersom det finns så kloka personer här på forumet så finns det säkert någon som kan hjälpa mig. Det verkar som om linan inte löper fritt när jag ska sänka ankaret utan jag behöver mäta ut med fjärrkontrollen. Detta känns ju inte helt optimalt eftersom jag inte vet när jag nått botten och att det matas ut för långsamt vilket gör att jag behöver börja långt ut. Gör jag något fel eller är det någon teknik man ska använda sig av. Jag vet inte heller vilket ankarspel det är som sitter där och ser ingen markering. Jag bifogar en bild på det jag kan se.
  3. Haha...då ska man ändå komma ihåg att jag ändrade på en stavningskorrigering två gånger men missade denna. Säger ändå lite om hur samsung prioriterar 😉
  4. Hej, ja jag har också funderat på kärring men var osäker på om mitt ankarspel fixade det. En temporär lösning just nu är att jag låtit en firma kapa linan och sy ihop en ny kaus och tejp. Jag hittar ingen som splitsar en blyad lina så detta gör jag för att testa om det är det som är problemet. I annat fall blir det kanske kätting och en ny lina.
  5. Jag tog ut hela linan och det såg ut som att det var en knut längst ner. Jag kanske får lossa hela ekipaget och se om Hjertmans kan hjälpa mig eftersom de har en repverkstad.
  6. Gjorde ett försök idag och efter några lyckade försök och några misslyckade kom jag fram till att det troligtvis är det slitna linan som är problemet. Jag tänkte mig göra ett försök att kapa linan bakom den slitna delen och göra som det ser ut idag med ny tejp. Är det någon som vet vilken tejp som används här (eller som man borde använda), eller om det finns någon smartare lösning. Är det någon som vet om det är något problem att kapa en blyad lina?
  7. Jag tog en sväng förbi comsted idag eftersom jag bor i Göteborg och de var som sagt mycket hjälpsamma. Jag hade också lite filmer på förloppet som vi kunde kika på. Vi kom fram till att det verkar som att ankarlinan inte får tillräckligt med kraft nedåt och att linan då istället väljer att hugga tag i tänderna och löpa på. Detta i kombination med att linan är så pass trasig kan vara boven. Jag ska göra ett snabbtest med att tejpa linan med en kraftig vävtejp för att se om det är någon skillnad och sedan även manuellt dra ut linan på badbryggan för att hålla den spänd. får se om det hjälper...
  8. Stort tack för att du tog dig tid att svara. ja, det är inte helt lättillgängligt där. Svor en hel del idag 😄 jag tycker nog att själva linan matas ut ur lådan. Problemet är att den liksom bara matas ut inne i motorrummet. Det som händer är att det blr en ögla på linan som är extremt svår att få igenom det trånga (lite plats som sagt) utrymmet mellan vinschen och öppningen akterut. När jag fått löst detta och får ner ankaret ur det låsta läget och med 30cm lina som nu är loss så kan jag både höja och sänka utan problem. Problemet uppstår efter att jag låst linan i uppfällt läge. Det är alls bata precis i början som strulet kommer vilket är fullt tillräckligt det sitter en svivel mot ankaret så det är inga problem. Det verkar helt enkelt som att linan inte rktigt löper fritt de första 30-50cm och där kärvar det ihop sig. Jag har hört att lewmar är lite sisådär men också hört att comsted har bra support så man får väl hoppas på det bästa. Är inte direkt sugen på att krångla mig in och meka heller. Får knappt plats med armarna där inne...
  9. Hej, Har till säsongen skaffat en ny båt. Det är en Nordic oceancraft 22 dc. Denna båten är utrustad med ett lewmar ankarspel i aktern. Det är min första båt med ankarspel. Nu till mitt problem: Spelet är i låst läge under färd och när det är dags att lägga till är det dags att få ner ankaret. Jag har både fjärr och knappar på panelen. När jag vill sänka ankaret vill det inte riktigt släppa från det låsta läget utan den vinschar ut rep som sedan skapar oreda och gör så att linan fastnar och blir svår att få loss. Problemet verkar vara att linan inte släpper från vinschen utan sitter fast kvar i det låsta läget. När jag väl löst loss linan med allehanda verktyg kan jag få ner ankaret som då lossnat ur det låsta läget. Jag har läst att jag ska hålla ner knappen för "ner" i två sekunder men det släpper inte. Jag är ju van vid att ankaret faller av sin egen vikt och inte vinschas ner. Jag tror helt enkelt att jag gör något fel men jag vet inte vad. En teori är att linan är ganska skadad och att den därför fastnar i tänderna på vinschen och därför inte löper fritt. Tar tacksamt emot hjälp även om jag förstår att jag är lite luddig men det beror främst på okunskap.
×
×
  • Skapa nytt...