Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Bruksbat

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    2
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Bruksbat

  • Placering
    Landkrabba

Mina båtar

  • Båtens namn
    Yamarin 600 Big Catch

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Information

Trevlig bruksbåt med minimalt underhållsbehov

Den är riggad för att kunna användas snabbt och enkelt. Används för transport i stan samt skärgårdsturer med tält. Max 2 vuxna plus ett barn kan sova i den. Förhållandevis stor hytt. Med iläggsskivor ca 1,4x2m stor bädd. Orginalbordet är för stort för enkel passage till aktre sittplatserna. Jag bytte till ett mindre bord samt beställde nya dynor för att dynorna skulle passa. Båten är utrustad med en 70HK Johnson från 1999. Minsta rekommenderade motoreffekt är 60hk men jag är tveksam om 60HK räcker. Vi kör oftast runt 17-20 knop. 

 

Vår båt är en av de sist tillverkade. Modellen fick initialt kritik för akterdäckets utformning, avsaknad av taklucka samt säkerhetsräcket. På vår modell har dessa punkter åtgärdats redan vid tillverkningen. Nackdelen är att babord stickkoj är obrukbar som koj men det är okej då vi ändå ligger på tvären. Däremot så förlorar vi stuv invändigt. Det finns istället en stuvlucka som är åtkomlig från akterdäcket. 

 

Skovformen snoddes från en tidigare modell. Mins ej modell men skrovet var känt för fart och mjuk gång. Har hitintills aldrig råkat ut för att skrovet slår mot vågorna som det kan göra i plattbottnade 70-talare. Det kanske kommer när vi åker utomskärs senare i sommar.

 

Plus

-Stor hytt med stora fönster i alla riktningar.

-Minimalt underhåll.

-Mycket trevlig gång

 

Minus

-Krävs expanderdyvik för att garanterat hålla packningen torr på fördäcket. Det kan skvätta in vatten när man ligger still och när båten är tungt lastad.

-Skulle vilja ha en lätt 90HK för att kunna trycka på lite mer i ytterskärgården. 

 

 

IMG_7737.jpg

×
×
  • Skapa nytt...