Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Hampuz

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Hampuz

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Många kloka tankar å tänkvärt. Får tacka å buga för allt matnyttigt. De med framtida förbrukare å begränsningen för regulatorn (10A) på utgång last hade jag ej tänkt på. Så det får blir elsystem som bilden. Säkringar placeras närmast batteri för allt utom säkring till kylskåp som ligger närmast regulatorn.
  2. Lintott tackar och bockar för utförligt å bra svar. här kommer ny version med två brytare så det blir möjligt att ha igång kylskåp och värmare fast övrigt är brytet
  3. Jag har förstått att om man kopplar på detta sätt så blir det lättare att få en snabb översikt om hur mycket som laddas och förbrukas. Hade före omdragningen endast kylskåpet på lastutgången då jag ville att det skulle gå när huvudströmmen var avslagen.
  4. Japp, så fungerar min lastutgång. Den bryter lastutgången om spänningen sjunker under en viss nivå. Max 10 A ger lastutgången.
  5. Hampuz

    Elschema

    Jag har kollat runt lite och ser att det finns massor av frågor angående elsystem men jag skulle vilja ha lite åsikter om detta elsystem. Helst skulle jag vilja ha kylskåpet matning skilt från brytaren så de går fast man slår av strömmen.
  6. Hej Tack för informationen å de var värre än jag trott angående motstånd. Har dock ej märkt någon förhöjd bränsleförbrukning efter bottenmålningen, så jag tror det är rätt bra ändå. Under våren kommer jag att rugga upp epoxiprimern innan jag lägger på bottenfärg 2-3 varv å bottenfärg är lättare att få jämn antar jag.
  7. Uppdatering. Biltemas epoxispackel/epoxiprimer fungerade utmärkt och resultatet blev bra. Lite skrovlig yta men det beror nog mest på rollen, men jag har ju en Saga 27 som gör 7 knop så det har mindre betydelse om det blev något skrovligt.
  8. Efter att ha läst på biltemas epoxispackel och epoxiprimer blir man fundersam. På dessa står det en min och max temperatur samt en mintid för slipbar och en tid för när den härdat. Står inget om någon min max tid när man måste lägga nästa lager. Någon som gjort detta och kan förklara arbetet i steg .Är Biltemas "nyhet" expoxispackel samt epoxiprimer.
  9. Peter K Har mest mindre "hål" jag skall fylla med epoxispackel, kanske blir problem att få snyggt. är denna jag köpt. https://www.biltema.se/bat/batvard/epoxi/lattvikts-epoxispackel-2000042332 Är det den du använde?
  10. Mackey/ Peter_K Tack för snabbt svar Bra tips med tejp över spacklet för att få rätt form, det kommer jag att följa. Jag tänkte mig Biltemas epoxispackel och epoxiprimer, är det att rekommendera? Båten finns i Bottenviken (norrbotten) å funkar det utan bottenfärg så skippar jag helst den. Om man tex pga regn ej kan hålla sig innanför min/maxtiden, hur går man vidare då? slipar innan nästa lager?
  11. Bottenfärgen är helt bort slipad och gelcoaten synlig, över hela ytan finns det crackeleringar i gelcoaten samt en del mindre ställen där den helt saknas.Min fråga är om dessa steg är rätt väg att gå 1. Epoxispackel där skadorna finns. Nedslipas efter härdning eller då det är sliptorr. 2. Epoxiprimer 5-6 lager 3. Bottenfärg 1-2 lager Hur viktig är det att hålla angivna min och max torktider?
×
×
  • Skapa nytt...