Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Bavaria27

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Bavaria27

  • Placering
    Kadett

Mina båtar

  • Båtens namn
    Oythona ll
  1. Det kvittar vad som stå i displayet. Körde max upp och så max ned. Tills det stoppar alltså. Blev perfekt. Nu vet ju inte jag om du har en plattform eller båt bak som den kan gå in i då..
  2. Kommer på norska här! Säg till om du behöver tolkning:-)
  3. Då är detta äntligen löst! Det var en kalibrering som skulle till:-) Reagerade på att verkstaden sa att displayet skulle visa -5 när drevet är i botten. Mitt visade 5. Efter kalibrering visar det nu äntligen -5 och drevet går fint upp och ned:-)
  4. Hej hopp! Nu har jag kommit lite längre på detta. Det visar sig att servopumpen går vi högre hastigheter. Det visar sig också att den faktiskt tar ned drevet i högre hastigheter, men "orkar" alltså inte att höja drevet. Jag ser också att servooljan i tanken är på MIN. Ser ingen olje läcka runt pumpen. Sätter jag drevet högt i låg fart och kör på, så sjunker inte drevet iallafall. Så det verkar bara vara så att den inte orkar lyfta när det blir vattenmotstånd..
  5. Omöjligt att höra om hydraliken går över 6 knop. Jag har inte PTA, bara manuell. Instrumentet fungerar i alla hastigheter, men siffrorna ändrar sig inte över 6 knop.
  6. @Alicia1Ja, den tanken har slagit mig, men varför skulle sensorn sluta fungera vi d 6 knop.. Någon har også sagt att det kan vara luft i hydraliken. Kanske trycket ökar när båten rör sig snabbare framåt? Men samtidigt, precis över 6 knop kan det inte vara stora tryckförändringar.
  7. Jöss. Säg gärna till om du löser det. Låter besläktat.
  8. Ja, har väl det om du menar trim flaps? Har QL trimflaps. Inte automatiska.
  9. Ja, jag får inte justerat upp eller ned drevet under fart över 5-6 knop.
  10. Hej Jag har en Volvo Penta D4 med DPH-B drev på min Bavaria från 2007. Problemet är att jag inte från tiltat upp eller ned drevet vid hastigheter på 5-6 knop eller högre. Fungerar helt kanon annars. Både i vatten och sjön. Har pratat med massa mekanikere men ingen har hört om detta tidigare (??). Nån här inte som hört om detta eller upplevt det själv och kan komma med tips? På förhand tack!
×
×
  • Skapa nytt...