Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

fender69

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av fender69

  1. Tack. Jag följer din råd, men investerar nog i en mixed coolant från VP imorgon och fyller på.
  2. Hej, gul lampa har just indikerat låg nivå i färskvattenkylningen på ena motorn. Den verkar ligga under miniminivån när jag kontrollerar. 2 cm under nivån på den andra motorn. Hur skadligt är det att köra på den motorn tills jag kommit till en sjömack? Trodde systemet var slutet.
  3. Grymt! Återkommer med bilder på resultatet. Tack.
  4. Är det liknande olja som den här du avser? Något speciellt man bör tänka på? Hur applicerar du den och hur torkar du av eventuellt överbliven olja?
  5. Tycker jag låter som ett mycket bra tips. Fick ett annat tips om att hälla på oljan först, slipa med kloss och sandpapper för att till sist torka av med t-sprit. Låter som det kan bli lita kladdigt …
  6. Båten har ett invändigt teakdäck i en hard-top båt som blivit sämre med åren och jag behöver upprustningstips. Däcket kan beskrivas som: Torrt och omättat Fårigt (0.5-1 mm djupa) Fläckigt av spill m.m. (ytligt) Svartmögelprickigt (på sina håll) Vad krävs - såpa, slipning, olja, t-sprit, boracol, ...?
  7. Bara därför ska jag ta en bild på hur det ser ut idag efter blekning, slipning och vädrets makter.
  8. Hej, ligger still i naturhamn efter upptäckt av ljudet från vibrationer som jag kopplat till vevaxelhjulet som ni ser på bilden nedan. Röda pilen visar. Volvo Penta D4 Hjulet verkar sitta ojämnt då jag petar på det och jämför med den andra motorn. Osäker på varför den känns lös då muttrarna sitter fast. Vad göra? Undvika att köra ena motorn och ta den till service?
  9. Röda färgen förbryllade mej. Varför skulle ON vara rött och inte grönt ... men OK. Den som heter "SHORE" och står i läge nedåt ger 220V i uttagen, men inte i uppläge. Så om alla borde vara åt samma håll så kanske det ändå är så att OFF är på och ON är av.
  10. Ursäkta nivån på den här frågan men är det så att ON betyder att den är ON eller att den blir ON när jag flippar ned den?
  11. Det var förra året efter jag skurat däcket med sopa som jag ställde en verktygslåda i metall på ett dyngsurt teak och lämnade den där i 2 v. Kan inte förlåta mig själv. Efter det körde jag snappy, därefter slip och nu boracol. Blir nog en omgång snappy, sedan owatrol d1 eventuellt även d2.
  12. Innan slipningen. Snappy blekte rätt bra faktiskt.
  13. Tack alla som svarat. Tiden läker även teakskador har jag lärt mej här nu. Ställer undan min slipmaskin. Skvätte på lite Boracol idag på ett område kring skadan och hoppas på effekt. Tänkte därefter lägga på Owatrol Marine D1. Sen får sommaren ha sin gång ... Tack igen!
  14. Förra säsongen fick jag en skada i teaken som syns på den första bilden. Efter det försökte jag tvätta bort med Snappy Teak (tredje bilden) men fick djupa fåror i teaken och sedan gick på rätt hårt med klorin på fläckarna. Det gav inget resultat så nu har jag gått på med excenterslipen vilket gav resultat som syns på bilden (andra bilden). Tyvärr ser det fortfarande för taskigt ut och vill göra något ytterligare. Ska jag ... 1. Slipa ned de oskadade delarna och hoppas att nyanserna stämmer 2. Gå på med mer klorin (outspädd) 3. Anlita en professionell person
  15. Slipa med sandpapper eller något mer mekaniskt? Ska jag slipa enbart på den skadade delen?
  16. Jag kan bland lite klorin, men om jag gör det i kombination med vanlig teakrengöring - ska det appliceras före eller efter tror du? Ska man lägga klorinet på hela ytan eller enbart den skadade?
  17. Oxalsyra verkar vara en del av vanligt teakrengöringsmedel. Är det att börja med eller ska man gå på något mer industriellt?
  18. Jag har förstört teakdäcket på båten genom att skrubba det med rotborste o såpa. Borstade så hårt jämt med fibrerna att det blev djupa fåror. Dessutom ställde jag en verktygslåda på det fuktiga trät med djupgående röta som resultat. Se bilder. Har provat att skura bort, men det går inte. Är det bara att byta ut allt?
  19. Tack. Det kanske inte är ok att fråga i forumet kring rekommendationer av serviceföretag som kan göra den här typen av kontroller? Åkersberga
  20. Båten står på land för tillfället. Finns det något sätt att testa om det är en dålig impeller? Toaletten är en elektrisk Jabsco 37245-1092.
×
×
  • Skapa nytt...