Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Nicce733

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Nicce733

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Problemet löst, nu startar den! Tack för all hjälp! Viss om att jag luftat bränslesystemet rätt gav jag startveven en lite extra knyck och då gick motorn igång. Hade hunnit glömma vevtekniken för det var väl 15 år sedan jag använde den senast;-) Tror också att det pinsamt nog bara var batteriet som var problemet från början för det går fortfarande inte att starta med elstart (när jag laddad upp batteriet ska det nog också funka). Jag i alla fall fått lära mig att lufta bränslet!
  2. Tack för tipsen! Jag provade att lufta systemet. Det verkar dock som det är nåt knas vid insprutningspumpen. Det kommer ut diesel när jag lossar insprutningsventilhållaren, men när jag skruvar åt tryckröret och drar runt motorn kommer det nästan inget i andra änden på tryckröret (vid spridaren). Det står också att man kan lyssna efter insprutningsljudet, men jag vet inte riktigt hur det låter.
  3. Min Yanmar YSB8 har startat på första försöket varje vår i 20 år, men nu är något galet. Startmotorn går något varv men stannar sedan. Batteriet verkar dock inte dött och jag kan ju också veva igång den, men inte heller det funkar. Det kommer bara någon liten rökpuff men inget riktigt försök att gå igång ens. Nu undrar jag om det kan vara bränsletillförseln som har täppts till över vintern eller är det nåt annat man bör kontrollera?
×
×
  • Skapa nytt...