Jump to content
Wednesday 17 July 2024

Squadron

Medlemmar
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Squadron

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Squadron

  Tapatalk

  Går det att få maringuiden att fungera i tapatalk. Finns inte med när man söker och lyckas inte lägga till det manuellt.........??!!
 2. Oj då. Ibland är man för snabb. Men som du säger så kan man enkelt testa med en lös potentiometer.
 3. Nu kanske det redan har löst sig, men jag köpte delar från swedmotor till min onan.
 4. Squadron

  Byte anod

  Alla gånger. Dessutom hade jag kollat för jordfel på både batteri och landström -sidan. Något äter rejält på din båt!
 5. Som Eld- säger, mät resistansen från givaren och kolla. Ofta är det 120-150 ohm som är "fullt". Prova med ett löst motstånd( eller helst potentiometer) direkt på ingången på instrumentet och kolla vad det visar. På det sättet kan du avgöra om det är givaren eller instrumentet som är felaktigt. Kan vara så enkelt som glappkontakt någonstans i slingan. edit: en potentiometer kan du köpa på typ Kjell o CO för någon tia.
 6. Jag har snöat in på Mastervolt numera. De har en laddare där du kan ansluta din/dina solpaneler och den vanliga 230-laddaren fungerar även som regulator åt solpane´lerna. Verkar som en toppenidé att ha allt samlat i samma burk. Alla batterier (start, förbrukning och fler) laddas automatiskt. Kommer inte ihåg vad modellen heter när jag läste men kolla mastervolts hemsida. Tror det är den laddaren som heter "plus" som har funktionen.
 7. Jo, det är det som är "taktiken". De ser alla, men alla fartyg som kör tactical är dolda och bara de inom samma grupp ser varandra. Lite elakt..
 8. Givaren SKALL vara ordentligt under vattenlinjen. Sänk!
 9. Nä. Har du två banker så använder du bank 1 & 2. Har du tre banker så använder du 1,2 och tre till respektive bank. Det är bara en enkel diod fördelare.
 10. Squadron

  Tapatalk

  Jag må vara ingenjör men........ Hur får man tapatalk att funka. Har fattat att det är det som man ska använda för att följa diverse (detta!) forum. Finns ju bara en massa amerikanska forum (på Ios) att följa. WTF?
 11. Har dålig erfarenhet av Erlandssons, men kan ju alltid kasta iväg ett mail.
 12. Vet att bland annat Kustbevakningen kör sina AIS:er i "Tactical" mode, det vill säga att kommunikationen är krypterad och endast de egna fartygen får informationen. Tråkigt men sant. Har fått det bekräftat av en kustbevakningsgubbe, de kör med SAAB Aerospace:s AIS:er som har denna funktion. Tar bort hela idén med AIS ju..
 13. Första googleträffen. Här verkar vara bra pris. Ska maila/ringa och snacka lite. https://www.tjustel.se/produkt/mastervolt-mass-combi-24-2600-60/ Verkar som man kan parallellkoppla flera för att få bättre/högre kapacitet.
 14. Mailade Hjertman för ett tag sedan. Det tog fyra dagar och sedan fick jag till svar att de "inte har det i ordinarie sortiment" , och sedan inget mer erbjudande om att sälja. Ska kontakta någon återförsäljare direkt och se vad de säger!
 15. Som gammal larmnisse måste jag säga emot dig! Det är inte konstantspänningladdning i det flesta larm (brandlarmcentraler) utan äkta trestegsladdning där vilospänningen hamnar någonstans mellan 13,6 och 13,8 volt. Annars är det riktig laddning med typ 14.2 - 14.4 volt toppladdning och IUoU laddning som gäller.
×
×
 • Create New...