Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Anton12345

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    66
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Anton12345

  1. Tack för alla tips! Som tur var så var det inte särskilt allvarligt. Efter att ha skruvat dit tändstiftet som satt lite löst så blev det lite bättre varje dag, av sig självt, och är nu som vanligt igen. Antar att bensin hade hamnat lite fel och behövde rinna undan.
  2. Ja det låter rimligt. Verkar inte bättre än att jag får ta upp båten och kolla förgasare, bensinkopplingar m.m
  3. Hur kollar jag det? Jag skulle inte tro att det kommit vatten i tanken i varje fall, men det kan jag ju inte garantera. Bränsle skulle jag tro, försökte lukta men vid det laget luktade redan jag och allt kring mig bensin
  4. Det jag kommit fram till idag är att den går på höga varv, dör direkt på låga. Om jag vrider nyckeln, chokar, drar snabbt på gas till höga varv så går den. Idéer?
  5. Går längre och jämnare nu. Kan köra ganska jämnt på 50% gaspådrag. Kan det hela bero på att stiftet hade lossnat och det då samlats en massa bränsle som måste bort?
  6. Dem är inte torra, fuktiga skulle jag säga. Någon droppe. Jag får igång motorn nu och kan varva en del, om jag trycker på chocken och drar i gasen fort till typ 30% pådrag. Den går inte jämnt, och om jag hör att den är på väg att dö sä trycker jag in choken 1 sekund varpå han varvar högre igen i några sekunder innan jag behöver trycka choken igen. Några ideer när choken hjälper på detta vis?
  7. Yes? Någon ovan skrev att jag skulle dra runt motorn med stiften bortskruvade. Har sett det i andra trådar också. Har jag missförstått? Mjo jag gjorde så som du sa med stiften, fungerade ju lite bättre efter det, fick igång motorn på varje försök men den dör fortfarande direkt.
  8. En sak till jag tänkte på. Jag hade för mycket olja idag i när jag blandade bensinen. Hade i 3% istället för 2% Detta kan väl inte vara anledningen?
  9. Tog bort det stiftet som satt löst och provade utan. Inte mycket förändring. Kan det vara så enkelt att det lösa stiftet har blivit påverkat så att det har svårare att tända, men lyckas ibland korta stunder? Är det rimligt?
  10. En jäkligt korkad sak jag märkte. Ett tändstift satt knappt fast, det hade väl vibrerat loss antar jag. Detta var hyfsat blött skulle jag säga
  11. Nu blev det många inlägg... Startade och drog på gas, 40% av fullt kanske, han varvar då jämnt och stabilt. Dör så fort jag varvar ned. Någon aning vad detta kan handla om?
  12. Får igång han på varje försök nu, duttar lite på el-choken. Om jag drar på gas direkt kan jag varva i 2-3 sekunder innan han dör igen
  13. Jag hör även ett klickande ljud, jag vet inte säkert men jag tror det är från stiften. Det klickar några gånger per startförsök. Kan det vara stiften som försöker tända men inte lyckas? Ursäkta min okunskap om jag låter tokig.
  14. Den går igång lite lättare nu, men dör fort igen. Skulle den kunna startas korta stunder om den var sur?
  15. Det låter inte helt orimligt att bensinen har svårt för att komma vidare, det hela känns lite som någon typ av bensinbrist
  16. Felet ligger inte mellan tank och motor, så mycket vet jag. Jag får igång motorn i cirka 2 sekunder var 5e försök med hjälp av lite choke.
  17. Det var en del vätska på och runt tändstiften. Är detta normalt eller kan det vara orsaken?
  18. Det vet jag tyvärr inte svaret på. Jag har haft ett litet läckage någonstans i motorn, konstant men små mängder. Det har inte blivit några pölar direkt, men det har droppat konstant och sedan runnit ut i vattnet. När jag kom fram till bryggan idag efter turen märkte jag att det såg ut att ha läckt ut mer än vanligt. Låter det troligt att det kommit för mycket bensin in i systemet och surat ner motorn? Jag märkte att om jag pumpar blåsan när den redan är hård så rinner det ut en del bensin i närheten av förgasarna, är det normalt? Jag tänker att bensinen måste rinna ut någonstans om jag fortsätter trycka. Så om den inte redan var sur kanske jag har surat ned den med bensinen.
  19. Jag hann inte med att kolla så mycket på det idag. Hann mest titta att bensinen gick in i motorn. Det är svårt att undersöka allt för mycket på motorn när den ligger i vattnet, svårt att komma åt. Och det blir ju dessvärre lite av att projekt att få upp den om motorn inte går igång.
  20. Hej! Jag har en 2-taktare 50 hk Mercury, cirka 1978 Jag var idag ute och åkte en kortis utan problem. När jag drog ned på gasen för att lägga till vid min båtplats så dör motorn, och jag får inte igång den. Jag lyckades starta den ett par gånger i cirka 1 sekund innan den dog. Som tur är lyckades jag med dessa starter glida in till båtplatsen. Den snurrar runt som vanligt, men går inte igång. Jag lyckades få igång den ett par gånger med full gas utan växel, varpå den varvade högt i 1-2 sekunder och dog sedan igen. Kan motorn ha blivit sur? Eller något annat jag behöver kolla? Med vänlig hälsning, Anton
  21. Är det så? Ja jag är inte särskilt kinkig av mig, förmodligen mycket på grund av att jag alltid haft skitbåtar med massor av problem. Jag är nöjd om jag kan köra 20 knop ibland, det räcker för mig. Jag är helt nöjd om det fungerar "okej". Det är väl dock kanske lite tradigt om man inte kommer upp i plan för att båten gräver ned sig?
  22. Jag är definitivt ingen fartdåre, är en väldigt försiktig person rakt igenom. Så lugnt tar jag det, men lite hastighet vill man ju gärna komma upp i ibland. Är ute och fiskar en del, alltid smidigt att kunna komma upp i lite fart. När båten väl ligger i sjön, vilket blir till helgen, så kommer jag inte ha möjlighet till att ta upp den och fixa till något på ett tag, så det jag bestämmer mig för får jag dras med under sommaren. Det lutar mot att bygga upp akterspegeln 10cm med hjälp av en bockad durkplåt, många verkar göra på så vis.
  23. Motorn kommer jag att behålla, den är i bra skick. Båten fick jag gratis. Om något kommer att bytas ut så är det båten, men denna sommarn har vi inte ekonomi att köpa ny båt. Så jag har bara 2 alternativ: Bygga upp akterspegel eller bara köra ändå. Helst vill jag inte lägga pengar på att fixa akterspegeln, då det blir ny båt eventuellt nästa säsong. Däremot lägger jag hellre pengarna på akterspegeln än att ha en mycket dålig båtupplevelse hela sommaren. Om så är fallet.
  24. Jag tror att det är en Selco Rival det handlar om, cirka 4.50m lång. 50 hästar mercury tänkte jag hänga på den.
×
×
  • Skapa nytt...