Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

daniel_168

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av daniel_168

  1. Tack Kane och Rascal. Jag kunde skruva bort innertaket i den högra stickkojen och då fick jag full insyn i hur allt var kopplat "under ytan" så att säga. Det stämde utmärkt och nu har jag installerat två batterier - förhoppningsvis helt korrekt. Om någon kunnig är kvar här i tråden så har jag nu ytterligare en fundering. Jag kollade alla vätskorna och blev lite fundersam över den här "pipen" (se bilden). Det känns som att den borde gå till ett expansionskärl för kylarvätskan. Men något sådant finns inte. Och med tanke på hur tätt motorbrunnens lock sitter mot motorn så förstår jag inte heller vart man skulle få plats med ett sådant. Funkar det utan expansionskärl, dvs. att eventuell kylarvätska som man fyllt på för mycket bara spottas ut genom pipen?
  2. Hej igen! Är det någon som av denna bild kan utröna hur jag ska koppla batterierna? Det är alltså plats för två batterier. Och det är fyra klämmor. Att den röda ska till plus och den svarta till minus känns ju logiskt. Men sedan är det en som är blå och en som har både blå och svarta kablar. Någon som vet? Och vilka batterier ska man köpa tro?
  3. Tack Jan. Jag trodde i min enfald att Båt och släp som servar Mercury också servade Mercruiser. Men jaja, nu är det såhär. Jag får skola om mig till båtmekaniker helt enkelt. Laddade ner en manual till motorn och där finns schema för underhåll och lite punkter man ska kolla. Oljefiltret sitter lite illa till tror jag så jag hoppas på lite tips från nätet (t.ex. YouTube). Och sen hoppas jag att den amerikanska kvaliteten håller vad den lovar och att motorn bara tuffar på helt enkelt.
  4. Nu har jag fått negativt svar av ett gäng tänkbara verkstäder Yamaha Center - nej tack, servar bara Yamaha Mera Fritid - Nej tack hör med Båt och släp. Båt och släp i Umeå (som servar Mercury) - Nej, inte Mercruiser. Olles servicebil - Nej, servar bara utombordare Car Service Väst (Meca) - nej, inte sådana uppdrag (tänkte testa med att fråga en bilverkstad). Börjar känna mig lite stressad faktiskt. Om något går sönder finns det ingen här som tar sig an jobbet...
  5. Hej, nu har det inköpts en ny skuta. Det blev en Bella 640C med en nyare Mercruiser inombordare på 135 hk. Eftersom båten har stått på land de senaste fem åren så hade jag tänkte inleda med en motorservice. Men jag hittar ingen som gör detta här i Umeå! Är det någon som kan tips om verkstad som utför jobb på en Mercruiser i Umeå med omnejd? Vänligen, Daniel
  6. Det optimala vore t.ex. en TG 7200. Se detta test av Hamnen.se https://www.hamnen.se/tg-7200-allvadersracer-for-alla/ Den känns stor nog att köra till t.ex. Holmön med. Och samtidigt kan man övernatta någon enstaka natt om man vill. Och, man kan fiska från den. Men där är jag fundersam om det skulle funka med hemmahamnen.
  7. Hej Christer, nu har vi haft styrpulpetaren i några år och det som tillkommit är väl att vi är beredda att satsa mer på båtlivet, både i form av pengar och tid. Vi funderar till och med på att överge den egna båtplatsen och hyra en med bättre djup. Jag har även funderat på att muddra men det är krångligt med tillstånden. Ett problem som jag upplever det är att det är skralt med båthandlare här i Umeå så det är ytterst sällan man kan titta på någon lämplig båt och diskutera med kunnigt folk om vad som skulle funka. Någon jag pratat med menar att man behöver upp i 6,5 meter för att det ska funkar på öppet hav. Medan någon annan menar att det går att köra över till Vasa med en tremetersbåt. Ja, lite överdrivet kanske. Men det känns väldigt mycket som att vi kommer att "köpa grisen i säcken" när vi väl slår till på en större båt.
  8. Hej! Jag har ställt denna fråga tidigare i detta forum. Men jag testar igen för att få ännu mer inspiration. Förutsättningarna är följande: Vi bor utanför Umeå vid havet och har egen brygga i en av fjärdarna. Just nu har vi en styrpulpetare strax under 5 meter och vi har fått blodad tand och vill åka längre turer. Problemet är att det är rätt grunt där vi har båten idag. En halvmeter djupt ungefär när det är lite lägre vattenstånd. Det är bara en liten bit ut till djupt vatten och i dagsläget puttrar vi ut och in med tiltad utombordare. Visst kan vi skaffa båtplats någon annanstans men det är värt mycket att ha båten där vi bor. Vilken båttyp, märke, modell, längd osv funkar att ha liggande i en så pass grund hemmahamn, samtidigt som den duger till lite längre färder ute på öppet hav? Jag har själv funderat på en begagnad Buster XXL eller Magnum. Tjejen är förtjust i hyttbåtar som man kan övernatta i men det känns som att det blir svårt. Har någon något tips till oss? Vänligen, Daniel
  9. Hej Joel. Det är sand/lera. Din berättelse var ju lite uppmuntrande. Jag vill ju gärna ha en båt som funkar till lite längre turer (Holmön t.ex.).
  10. De där ombyggda Buster-båtarna ser riktigt häftiga ut! Men antagligen lika dyra som häftiga
  11. Hej, bra synpunkt. Området ligger väldigt skyddat bakom ett näs. Det är av den anledningen jag gärna har båten just där. Bifogar en bild.
  12. Hej! Jag har båten (i dagsläget en mycket liten öppen båt) liggande i en havsfjärd i närheten av Umeå. Beroende på rådande vattenstånd så kan det vara rätt så grunt där båten ligger och ca 20 meter ut. Därefter är det bra djup och snabbt är man ute på öppet hav. Jag har inte mätt djupet men en halvmeter har vi nog, förutom när det är extremt lågt vattenstånd. Jag försöker hitta den optimala båten för oss. Den ska vara stor nog för öppet hav men samtidigt måste man ju kunna få in den till båtplatsen även när vattenståndet är lågt. Min första fråga: är inombordare helt uteslutet? Man kan väl hissa upp drevet på motsvarande sätt som man kan med en utombordare? Eller kommer man inte lika långt upp? Fråga 2: Med upphissad motor, med hur stor och tung båt kan man puttra in och ut där det är en halvmeter djupt? Den största båt jag tittat på är Ryds 23 WA. Skulle t.ex. den gå på grund?
×
×
  • Skapa nytt...