Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Olsen1010

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Olsen1010

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

273 profilvisningar
  1. Hej Pentax Tack för ditt råd, men jag har bestämt mig för att byta både roderbrunnen och roderlagren. Jag har tagit den gamla ut (inte så lätt!) Och beställt ny från JEFA Marine. Jag får en roderbrunn i glasfiber, det är lätt att sätta ihop med båten och lagren blir nya nålager. Bottenlagret (själva roderns botten) ändras inte, eftersom det endast används som extra säkerhet.
  2. Jag måste ersätta de mycket gamla nylonlagren till roret av Forgus 31. Roret har demonterats, slipats och fått två gånger epoxi. Nu måste jag byta röret när lagren är i. Röret är nästan slitit igenom, och om det bär igenom så blir båten fylld med vatten ... Jag tycker att det inte är bra! :-) Har du någon erfarenhet av att byta lager och rör ??
  3. Hej Peter Ursäkta mig för att först återvända till behandlingen av träverk i båten. Jag har funnit att det är lackerat med en tunn matt finish och jag kommer att göra det igen. Jag använder Tonkinlak. Jag vet att det tar lång tid att torka, men å andra sidan håller målningen lång tid.
  4. Jag har tidigare fått hjälp i detta forum och sedan undrar jag om det finns någon som vet hur träverket, maghoni, i stugan behandlas. ? Jag kan inte se om det är lackerat (och med vilken produkt) eller om det är oljat. Båten är Forgus 31, årgång 1976 Med seglingshälsningen Olsen
  5. Jag måste hitta spaden och börja gräva. Här i Danmark är det inte så mycket frost, så jag kan gräva för att passa med roderns längd. Tack för råd :-)
  6. Hallå Tack för välkomsthälsningen. Jag har följt din länk och det var precis vad jag kunde använda. Tack för hjälpen De bästa hälsningarna Sören
  7. Vet någon hur man demonterer roder på Forgus 31 segelbåt??
×
×
  • Skapa nytt...