Jump to content
Saturday 25 June 2022

Qetuop

Medlemmar
  • Content Count

    117
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Qetuop

  1. Ska det även vara en plugg i hålet bredvid? (Höger i bild) Är en av dom nummer 2 på beteckningen och den andra 24? För båda är tillsynes gängade.
  2. Tack för svar! Är Aq145 den marina motsvarigheten? Bara fått fram aq151 när jag sökt. Har jag rätt i att det är del nummer 2 på listan som saknas?
  3. Hej! En kompis har problem med sin motor, så jag tänkte höra här om någon har en lösning. Hans ord: "Bytte ”bälgen” på rören som suger in vatten till kylsystemet och nu spottar den vatten under behållaren när båten är på" Är alltså det gängade hålet på bilden som spottar ut vatten. Är det så enkelt att det är någon bult som är borta eller vad ska sitta där? Hoppas på någon lösning. Tack.
  4. Nja, tror inte sjöräddningen skulle göra jättemycket åt startproblem på bilen. Eller om du bara behöver jobba på meningsuppbyggnaden 🤷🤷
  5. Hahaha, har fungerat innan, inte haft det fastskruvat någon gång nu på försäsongen. Men jag testar såklart om det fungerar bättre med fastskruvat imorgon, och hoppas felet ligger i mig, snarare än batteri/kabel.
  6. Är en mercury 115hk från 01. Ska testa med annat batteri imorgon och se om det kan vara det, det funkade dock innan laddning att dra runt en 50hk fyrtakt Yamaha, men det kanske skiljer mycket i vad som krävs av batteriet? På pluspolen sitter en snabbanslutning så den bör inte vara fel på, minussidan har jag dock inte skruvat åt, utan ligger bara runt polen.
  7. Det är inte ett klick som i ett dött batteri, utan mer ljudet av en gnista, och batteriet är nyladdat så bör inte vara där felet sitter. Mätarna är kopplade till tändningen och sedan startbatteriet, allt annat är urkopplat nämligen. Har inte rört minusdelen alls, och den har funkat innan, men ska kika detta. Tack! 👍
  8. Hallå! Skulle starta båten idag, vid de första startförsöken gick motorn runt och var på väg att starta, sen lät det som att det gnistrade till och mätarna etc slocknade också. Vid vidare försök och bortkoppling av huvudströmbrytare så startar mätarna men när nyckeln vrids om för start låter det igen som en gnista och allt slocknar igen, motorn går inte runt överhuvudtaget. Vart ska min felsökning börja? Tacksam för hjälp. Mvh
  9. Ja, det får bli nästa steg. Testade endast neutral på båda när jag provade sist.
  10. Går inte i alls när växelhuset sitter påskruvat. Skruvar man av växelhuset så kan man lägga i backväxeln manuellt utan problem.
  11. Har haft problem med backväxeln, plockade då isär för att kolla vad det kunde vara. Växelarmen som sitter på växelhuset fungerar att lägga i backen med. Men när dessa kopplas ihop så skrapar det. Drog då slutsatsen att kanske splinesen i denna skarvhylsa är dåliga och inte orkar dra i backläget ordentligt. Konstigt då den vrids när man lägger i växeln och den monteras på växelarmen på växelhuset. Bör således ha ganska mycket med växeln att göra..?
  12. Någon som vet hur man kan felsöka denna? Alternativt en länk till var man kan köpa en ny, samt en video/instruktion om hur man går tillväga?
  13. Denna går ner till växelväljaren i växelhuset, om jag tänkt rätt. Ska man kunna ta av denna, eller korrigera den på något vis? Har nämligen problem att lägga i backen, men om man ändrar manuellt verkar det fungera, så något bör vara fel på detta ting på bilden, tror jag. Så, går det, isåfall hur? Tack på förhand.
  14. Skruven innanför anoden var medgörlig. Har köpt brännare och ska inhandla nya ringnycklar och åka dit imorgon så får jag se om jag lyckas övervinna bultarna.
  15. Inte väggarna som är problemet, hylsan är för lång. Men kanske finns extra korta att köpa någonstans..?
  16. Hylsnyckel får jag inte in, får inte plats. Ringnyckel har jag inte tillgång till i rätt storlek, så det blir nästa steg. Slog med hammare både på muttern och nyckeln i försök för att lossa. Köpte med en lite brännare på hemvägen, så värme blir nästa steg, i hopp om att det ska lossa 👍
  17. Det bör det göra, men problemet kvarstår.
  18. Yamaha Autolube 70hk, 1988 om jag inte missminner mig.
  19. Dom är på 14mm vad jag kan få fram!
  20. Tips är att gå med i "EVINRUDE E-TEC OUTBOARD OWNERS GROUP" på Facebook. ca 15k medlemmar, brukar ha svar på det mesta gällande den typen av motor.
  21. Hade planer på att byta impeller, så kylstrålen var knapp. Såklart dåligt förberedd på att något skulle krångla. Bultarna till växelhuset sitter fast, och jag är mil från närmsta affär. Har tillgång till 5-56 och grundläggande verktyg, hur går jag tillväga på bästa sätt? Får inget ordentligt grepp utan att nyckeln glider av och skaver muttern, trots rätt storlek. Den har inte rubbats en millimeter. Alla tips är välkomna!
  22. Någon som kan ge sin syn på det? 😁
  23. Hej! Behöver hjälp inför eventuellt köp av motor. Motorn är en Evinrude, modell: e150fhlsrs, 249 timmar. Är detta något att köra på, eller ska man avstå? Har dålig koll när det gäller sånt här. Tack på förhand
  24. Hej! Som rubriken lyder så har jag funderingar över Evinrude ficht. Försökt läst mig till lite och hittar inget "uppdaterat", men mycket info om att man ska undvika dessa motorer för flera år sedan. Är detta fortfarande den allmänna uppfattningen? Kollat lite på dessa motorer, från 01-05 närmare bestämt. Tar gärna emot info och uppfattningar om dessa. Mvh
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy