Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

mr_w

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om mr_w

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Absolut, alla gillar olika. Den silvergrå finishen är onekligen den som kräver minst underhåll. Själv vill jag gärna behålla mitt som det ser ut just nu, får se hur länge jag orkar! Jag kanske också föredrar den silvriga looken om ett år eller två /Soliga hälsningar från någonstans mellan Öland och Landsort
  2. Det ser ut som att du fick ordning på det där, tjusigt! Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska göra med min båt. Funderar på att eventuellt lägga sealer istället för olja i alla fall, då jag tror att det blir mindre jobb. Tvättade av mina utemöbler härom dagen som behandlats med sealer förra våren, tyckte det såg rätt bra ut fortfarande. En av stolarna hade jag inte behandlat med boracol före selaern, den var rätt svartprickig vilket inga av de andra stolarna var. Däremot försvann mycket av sealern på de två första stolarna jag tvättade när jag tvättade lite försiktigt med såpa och den grova sidan på en tvättsvamp (alltså inte typ grön scotch, det var en snällare modell) vilket får mig att oroa mig lite för slitage där man går mycket på däck. De andra två tvättade jag bara med den mjuka sidan, det var inga problem. Hur jag än gör måste jag bestämma mig snart, jag får båten om två veckor. Tack för uppdateringen!
  3. Ok. Vissa bitar av teaken på ditt akterdäck ser riktigt fräscha ut, medan andra bitar blivit lite mörkare. Är det bitar som har djupare spår i sig som är mörkare? Är det smuts som är mörkt eller tror du det är själva oljan som mörknat? Ska bli intressant att höra om du får upp lystern med en lätt slipning, du får gärna avlägga rapport när du gjort det!
  4. Är det skillnad på akterdäcket, som inte fick sig en extra omgång olja, och resten av däcket? På bilden ser akterdäcket ut att ha mörknat mer, men det kanske bara är bilden som är missvisande. Har du tvättat däcket under säsongen? Med vad i så fall?
  5. Tjena Hotspur, Hur gjorde du din egen blandning (hur stora delar av vad) och var köpte du tungoljan? Och varför använder du tefröolja? Upplevde du inte att teaken mörknade? Jag får en ny båt till våren med teak på däck och sittbrunn och funderar på vad jag ska hitta på med den. Har gjort ett test med Semco teaksealer på utemöblerna hemma över sommaren men om olja funkar bra så tror jag att jag hellre använder det. Mvh Mr W
×
×
  • Skapa nytt...