Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

twfrisk

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om twfrisk

  • Placering
    Landkrabba
  1. Quatix 4 sedan den släpptes, och den har fortfarande ca 14 dagars drifttid. Om jag glömmer någon GPS-funktion på så minskar batteritiden rejält. Väldigt nöjd med dinkan. Har bytt band nyligen då det gamla började uppvisa sprickor. Tittar då och då efter andra ur men konstaterar at Quatixen kan så oerhört mycket varför den får stanna kvar på armen för det mesta.
  2. Avance 36 är kanske på gränsen storleksmässigt, men seglar fantastiskt.
  3. Jag ska montera lite nya saker, hållare och liknande, i en aluminiumbåt. Tänkte använda blinmutternit och rostfri maskingängad skruv. Blindmutternitar verkar finnas i tre material: stål, aluminium och rostfritt. Lutar åt att använda rostfria diton, av hållfasthetsskäl, snare än aluminium. Men det är kanske dumt ur korrosionssynpunkt? Båten ligger på ostkusten och det är invändigt montage som avses. Tankar?
  4. Med fet deviation menas i det här fallet att båten ligger på kurs 080 vid bryggan och kompassen visar 095 grader. När jag låg på kurs 300 visade kompassen 120 grader. Verkar som kompassen bara visar värden i den ostliga kvadranten sas. Ska göra en deviationstabell när vädret tillåter. Skrev my-material, men lite mer googlande indikerade att det heter mu-material.
×
×
  • Skapa nytt...