Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Maris

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Maris senast vann den dag 9 September 2019

Maris hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

13 Trovärdig

Om Maris

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tackar för svaret! BB70 är Volvos B16 motorblock som marinkoverterats ! Motorn i sig har renoverats med borrade cylindrar och nya kolvar+ringar och nya lager i motorn. Kan vevhus ventilationen vara problemet?
  2. Maris

    Volvo penta BB70

    Nu en fråga igen!🤦‍♂️ Varför pressas det ut olja vid oljepåfyllnings locket vid körnimg på 3/4 gaspådrag eller mer.
  3. Tackar! Nu blev jag lite klokare igen. Backslaget är ganska säkert sprucket då. Eftersom oljan ser ut som den gör .
  4. Hej! Jag sitter nu och funderar över varför backslagets olja är beige i färgen och inte alls som olja, som om det vore vatten i den. Vad kan detta bero på? Går det kylkanaler som kan ha spruckit i backslaget eller någon stefa tätning? Och en skiss över hur kylvatten slangarna skall kopplas på volvo penta BB70 motorblock B16 söker jag också.
  5. Hej! Någon som vet och har bild på hur kylvatten slangarna på en BB70 från 1964 skall vara kopplade? Den är saltvatten kyld. Jag har sökt på netet utan resultat. Måste ju finnas någon som vet hur dom har suttit originalt från början? Motorblocket är samma B16 som i Volvo amazon.
  6. Maris

    Solö Ruff nr.951

    Detta var en kul🙂 överraskning denna sommar!
  7. Ok ! 👍bra att veta, men menar du att stål spanten rostar mera/snabbare om jag annvänder rostfri skruv?🤔
  8. Hej! Nu känns det länge sen jag var inne här på forum. Jag köpte "vraket" (det namnet använder min fru också 😁) hösten 2019 från Åbo av en finsk kille som hade köpt den 2015 från Uppsala trakten av någon William. William har jag försökt kontakta utan resultat. Båten har haft namn som Ellinor och Yvonne som jag vet om. Som jag har förstått har den varit på väg att renoveras/restaureras en längre tid. Men nu har jag påbörjat detta projekt iallafall ! Jag hittade en Blocket annons från 2015 där var den annonserad med bygg år 1912. Hon borde ha 2 syster båtar i Stockholms trakten med namnen Norröna och Mona-lisa. Mer än så vet jag inte om denna båt men vore kul a få lite historia.
  9. Vart tredje spant är av metall som är nitad med järn nitar som naturligtvis har rostat. vissa har "krupit" ur trät. Nu undrar jag om jag borde ta bort alla rostade nitar ur trät, "smittar" rosten till trä? kan dom sitta kvar och jag gör bara nya plugghål där det behövs och skruva rostfri skruv och mutter från insidan? Hur skulle ni ha gjort?
  10. Jag börjar med att fixa de sprukna spanten👍🏼. Har nu själv också tänkt🤔 till lite och konstaterat att jag måste få stabil form på båten före jag tätar/sväller den!
  11. Tackar för svaren , den är kravellbyggd och med basade ek spant vart 3 spant är av metall. Men skall jag byta/fixa knäckta spant före jag tätar borden / försöker få borden att svälla? Båten är 106 år gammal och har varit många år på land nu , så jag har sprickor mellan nästan alla bord i botten. Det är problemet nu just.
  12. Hej! Tänkte börja med ett gammalt projekt! Men . Har någon ideer om hur jag skall täta mellan borden när dessa har torkat ihop rejält? Jag har sprickor som är 5mm å hela båt längder. Kan dessa svälla igen? Jag skall oxå byta några spanter, skall jag byta före eller efter den är tät igen?
  13. Nu fick jag lite problem. När jag skall renovera båtmotorn . Motorn är orginal till båten årsmodel 1964 därför tänkte jag renovera den. Men När jag skulle lossa kamdrevet så gick axeln av! Den var vänster gängad!🤔 Detta betyder att motor Volvo Penta BB70R roterar motsatt håll vad en bilmotor B16 gör , alltså oljepumps drev ,strömfördelare, startmotor allt går fel. Eller tänker jag fel?? Så nu är jag i behov av en ny/begagnad kamaxel till denna motor. Hur skall jag göra? Var skall jag söka? Finns det någon här som har en liggandes? Tacksam för svar! Mvh. Stefan
  14. Okej! Nu har jag mitt långtids projekt hemma! CG Pettersson 1914 Skall renovera denna skönhet till så orignalt skick som möjligt. Många frågetecken finns angående denna båt och dennes historia. Det kommer att ta mycket tid , men någon dag är hon färdig
×
×
  • Skapa nytt...