Jump to content
Wednesday 17 April 2024

Boko57

Medlemmar
 • Content Count

  176
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Boko57

 1. Tack för värdefull info. Biltema pumpen så bra ut men den fick vara max 20 cm över tank. Min pump idag är nog 40 cm över tank.
 2. Jag har inga data på el pumpen så det är därför jag frågar. AQ171A är bestyckad med i vanlig ordning 2 st Solex PAI förgasare. Så frågan är ungefär vilka data en el pump bör ha för att mata en AQ171.
 3. Jag har en AQ171 med elektrisk bränslepump som någon satt dit. Jag misstänker att bränslepumpen är för stark och matar för mycket till förgasarna Har någon en uppfattning om vilken spec en universal bränslepump för en AQ171 bör ha?
 4. Time Left: 1 month and 25 days

  • Köpes
  • Used

  Har du en AQ171 motor liggande så är jag intresserad att köpa den. Även AQ151 kan möjligen vara av intresse.

  NO VALUE SPECIFIED

  Stockholm, Please select a region, state or province. - SE

 5. Vilka säljer Berglunds limpor? Har inte hittat var dessa går att få tag i.
 6. Så kan man göra naturligtvis. Tänkte om någon redan gjort bytet och kunde rekommendera vilken slang som man kunde modifiera. Annars måste jag ta bort slangen och då måste kylvätskan dräneras. Hade velat undvika detta just nu. Konstigt att ingen verkar eftertillverka denna slang.
 7. Jag undrar om någon har tips på hur man ska ersätta kylslangen VP 855688 som har utgått för min AQ171? Det borde väl gå att hitta liknande slang någonstans som ersättning och någon borde ha bytt denna kan man tycka.
 8. Ok, Finns det något omdöme om hur bra dessa limpor är? Rostfritt låter som det ska hålla livet ut.
 9. Jag har en båt med AQ171 motor som är i utmärkt skick vilket även gäller avgaslimpan. Dock någon gång i framtiden så kommer det säkert bli aktuellt att se sig efter en ny avgaslimpa. Volvo Penta har ju varit "snälla" och lagt ned tillverkningen av avgaslimpor till AQ171. Jag undrar därför vilka ersättningsalternativ det finns? Är det någon som nytillverkar limpor för denna motor? Att köpa en begagnad kan man naturligtvis göra på EBay men det är varken billigt eller enkelt eftersom skicket är svårt att bedöma. Finna det nytillverkning utomlands av avgaslimpor?
 10. Jag hittade i arkivet en bild på givaren faktisk.
 11. Tack! Du gav mig verktygen att rätta till detta tror jag. Det verkar som mätaren visar för mycket vilket kanske beror på att man bytt t ex givaren någon gång och då struntat i att köpa tillhörande instrument eller tvärtom. Jag får väl mäta vid full tank så får jag en uppfattning om vad givaren ger. Är det standard skulle jag kanske kunna köpa nytt instrument och få det att funka direkt.
 12. Tankmätare i min Flipper 700 är synnerligen oprecis. Den visar full tank redan när tanken är fylld till 75% och sedan vid full tank så har den slagit i taken sedan länge. Kan jag kompensera felvisningen på tankmätaren på instrumentpanelen? Det lockar inte att riva upp och ta bort tankgivaren etc. Hur funkar dessa instrument? Minskar motståndet när tanken fylls eller är det tvärtom?
 13. Smart. Jag är nog inte så tekniskt kunnig att jag skulle kunna få ihop detta själv dock.
 14. Här är ett exempel från Banggood där mätare med sensor och display kan köpas för en struntsumma. Dock förefaller den vara för vatten och det står inte vad den för övrigt tål för vätskor. https://www.banggood.com/sv/LCD-Display-Digital-Flow-MeterBrass-Flow-Sensor-Temperature-Measuring-YF-B7-Hall-Sensor-Meter-Switch-p-1433460.html?utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_organic&gmcCountry=SE&utm_content=minha&utm_campaign=minha-se-sv-pc&currency=SEK&cur_warehouse=CN&createTmp=1&utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_union&utm_content=sandra&utm_campaign=sandra-ssc-se-sv-all-0417-re0421&ad_id=343621270724&gclid=CjwKCAjwo4mIBhBsEiwAKgzXOJW10vitnPav6GT3qi5Nts7qdZl09dOLEa0H4jQkXmf8V89FU1KvjRoCsN8QAvD_BwE Jag ställde en fråga om denna flödesmätare till Banggoods chat och de lovade att återkommer er mail med mer info.
 15. Finns det någon som köpt en billig flödesmätare med display för bensin på t ex Wish, Amazon, mm? Skulle vilja ha en som kan mäta hur många liter bensin jag gör av per timme. När man googlar så kommer det fram en massa olika förslag men informationen är rätt knapphändig om de t ex tål bensin etc.
 16. Korkat att olika typer av glykol kan ha samma färg. Tömde systemet så problemet löst på så sätt.
 17. Jag har varit tvungen att tömma nästa hela kylsystemet och glykolen som varit i verkar vara grön. Min fråga är om vilken glykol jag lämpligen ska köpa för att fylla på? Är all grön glykol av ett visst slag eller? Det finns ju olika glykol som man inte får blanda. Biltema har väl en blå glykol. Funkar den?
 18. Nu har jag börjat och demontera och det går inte att ta bort röret enbart genom att ta bort motorfästet så är det någon som tror det så kan jag meddela att man måste plocka bort hela värmeväxlaren.
 19. Du har helt rätt och Ingemar också. Mitt problem är att jag kände på bultarna till motorfästet innan jag lyften in motorn (bytte från AQ130 till AQ171) och de satt stenhårt. Nu är det väldigt trångt och jag är osäker på om jag kan få loss motorfästet. Retsamt nog så läcker det väldigt lite som gör mig osäker på hur jag ska göra. Börjar man fixa med röret så ökar läckaget säkert och då måste man gå hela vägen ut. Svårt med trånga motorrum. . . .
 20. Då kan man lossa röret från anslutningen på oljekylare. Kan vara enklare än att lossa motorfästet som är väldigt svårt att komma åt.
 21. Funderade på om man kanske kan skruva bort nedre delen på oljekylaren. Det lär väl dock rinna ut en massa olja då.
 22. Det tänkte jag inte på. Så kan man förstås göra. Ska jag tolka ditt svar som att jag inte får loss röret utan att göra på detta sätt?
 23. Det läcker vid kylröret som går från den röda värmeväxlaren till oljekylaren på min AQ171. Tydligen är det dåligt tätat där kopparröret går in i oljekylaren. Jag skulle behöva råd av någon som känner till denna motorkonstruktion hur jag ska få bort röret för att kunna montera det på nytt tätat mot oljekylaren. Som vanligt är det trång i min Flipper700 när man ska komma åt detta rör och jag är osäkert på hur jag får bort det. Måste jag verkligen lossa hela värmeväxlare eller kan det möjligen räcka med att försöka flytta upp gummipackningen som sitter vid motorfästet och dra ut röret från nedre anslutningen på oljekylaren? Det vore bra att innan veta hur mycket jobb det är innan jag monterar bort det så att jag kan planera. Båten ligger ju i sjön nu vilket är kanske både plus och minus i detta fall.
 24. Tack! Det var värdefull info. Sjösättning är nästa söndag så det är bråttom att försöka öppna pluggen. Dum konstruktion med så stort spår i oljepluggen. Volvo Penta hade kanske något specialverktyg för detta.
 25. Jag ska byta olja i mitt AQ290 drev men oljepluggen sitter som berg: Trots att jag har en del stora plattmejslar så har jag ingen som är i klass med oljepluggen på drevet. Har ni något tips var jag kan får tag i en plattmejsel som är tillräckligt stor för att jag ska kunna få loss oljepluggen?
×
×
 • Create New...