Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Isak04

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Isak04

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det kunde man önska men vattenlinjerna är i huvudnivå för att kärran är så hög.
  2. När du säger några timmar menar du då en helg eller en vecka?
  3. Jag har pratat med den före ägaren och han säger att gelcoaten såg bra ut innan dem målade. Han sa också att färgen dem målade med var en bil lack om det säger något. Jag vill också passa på och fråga hur jag slippar bort lacken, med sandpapper eller går det och använda bläster eller slipmaskin? Och hur lång tid tar det? Peter_k jag har ingen större budget eller så mycket jag vill lägga på båten med tanke att jag köpte den för 7500 kr.
  4. Det märkliga är att det luktar som plast pest och ser ut som plast pest och är över vatten ytan. Men om jag fattar det rätt så ska jag strunta i det och i värsta fall skänka bort båten. Vill också säga att det är bubblor över hela den lackade ytan.
  5. Det Märkliga är att det verkligen luktar som plastpest och ser ut som plastpest och ändå är det över vatten linjen. Märkligt också att den spred sig när den fuktiga presenningen låg över. Men så jag fattar det som så ska jag strunta i det och i värsta fall skänka båten. Vill också säga att det är typ 500 stycken blåsor per sida i varierande storlek.
  6. Tack för svaren! Jag stör mig inte så mycket på dem men om dem sprider sig så mycket så den så det ser riktning för jävligt ut är jag rädd inte ha möjlighet till att bli av med båten efter gymnasiet. Undrar också om att man kan behandla dem på samma sätt som böldpest då jag aldrig tidigare hört om någon som har böldpest över vattenlinjen och när båten har stått på land i över 10 år (i skjul utan pressning). Får också förtydliga att det bara är bubblor på dem ställen där den tidigare ägaren lacka båten, även långt över vattenlinjer.
  7. Hej! Är 15 år och har precis skaffat båt förra sommaren. Seacat 16 m Redan när jag skaffade den så fanns små bubblor i plasten över vatten linjen (som hade blivit under dem 10 båten stod på land). Jag fråga säljaren vad det var. Han spräckte en av bulorna och lukta och det lukta som plastpest. Han sa att han hade lackat om båten några år tidigare och hade teorin om att färgerna hade reagerat med varandra. Jag valde pruta lite och köpte båten ändå. Men nu när båten har stått under presenning under vintern har bubblorna blivit fler. Jag har en teori att dem har blivit fler då det har varit fuktigt under presenningen då den konstant blåst av när det regnat, Jag fick en ide att man kanske kunde punkt blästra bort att bullor och sedan måla med ny gelcoat? Eller har någon en annan ide? Eller borde jag låta det var då jag planerar att byta båt efter gymnasiet?
  8. Problemet är inte att jag inte har en båtplats utan om man skulle trötna på den delen av sjön båten ligger i.
  9. Ja jag funderar på stortriss men nu har fått höra att den inte är någon mäster seglare, så det bror på vilken båt som är en bra nybörjar båt?
  10. Känner att jag tältat tillräckligt med min familj.
  11. Jag har båtplats i värnen men det skulle vara mycket praktiskt att torrlägga och blötlägga båten och (om jag skulle vilja) flytta båten mellan olika hav och sjöar.
  12. Jag hittade en en kärra som passar går det inte med hjälp att bygga om den? Kan få hjälp av min farfar som är bra på sånt
  13. Tack för svaret! Om man skulle lägga i stortriss med trailer går det och skaffa en trailer kärra eller får man bygga om en?
  14. Hej! Jag vill skaffa min första segelbåt. Jag funderar på en stortriss och undrar i såna fall går det och lägga i den från ramp eller går det bara att lägga i den med kran? För att det skulle vara mycket lättare och bättre att lägga i den på en ramp! Eller finns det andra små bra billiga liknande segelbåtar för nybörjare? 14-åring som vill köpa sin första segelbåt!
×
×
  • Skapa nytt...