Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

AndersLina

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om AndersLina

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej, Vi är sugna på att skaffa båt! Har tidigare åkt mkt styrpulpet men vill nu ha något som vi kan vara ute i lite längre tider (nån vecka iaf), använda en bit in på hösten och ha lite som en flytande sommarstuga. Har dock svårt att hitta bra förslag på båtar som passar för detta ändamål och därför behöver jag er hjälp. När jag letar hittar jag Winga 87, Saga 27, fjord 27 mm men vi skulle helst ha en lite nyare båt om det är möjligt med vår budget. Finns det nyare båtar som motsvarar dessa? Känns som många av de familjebåtar som nämns i forum, artiklar och recensioner ofta är från 70-talet? Våra önskemål är: - Kunna sova minst 5 (gärna 6) - Laga mat i båten (och inte nere i ruffen som på en segelbåt utan uppe där man ser vattnet) - Bra matplats för 5 personer - En deplacementbåt el. motsvarande, dvs inte en båt som "går i uppförsbacke" - Budget runt 500 000 kr - Gärna en motorseglare Hoppas att ni har några bra tips att ge mig :-) Tack!
  2. Tack för flera bra förslag! Campingvarianten med styrpulpet är egentligen inte så tokig, frågan är bara om det är så lätt att hitta öar där det går att slå upp ett tält för fem. Min erfarenhet är att det går bra med självstagande tält i skärgården men då är de små och passar för två personer. Men förslaget är som sagt bra och vi gillar camping :-). Patflemming: Vad är det som gör att det känns som fällkniv? Hur länge är ni ute? Hur många är ni? Vi skulle gärna vilja att det skulle fungera med en typ Bella 620 ht/dc men frågan är om det är vettigt eller om det kommer att bli så trångt att vi ändå inte kommer att vilja sova i den.
  3. Hej, Jag skulle vilja höra era tips på val av båt. Vi är sugna på att köpa vår första båt, är fem i familjen (barn på 2, 6, 9) och vill kunna övernatta under enklare former i båten. Vi har kollat på Bella HT och Bella DC och tycker att det finns för- och nackdelar med båda. Enklare att ta sig i och ur från fören i HT:n men bättre sovmöjligheter och ytterligare "ett rum" i båten på DC:n. Budgeten är inte riktigt låst men ett par hundra tusen kan vi lägga. Vi gillar egentligen enkla rubusta styrpulpeter i plåt men hittar inga plåtvarianter som man kan sova i. Vi har inte ägt egen båt tidigare men är vana vid skärgårdsliv och styrpulpeter. Vilka är era tips på båtar som klarar våra önskemål (enkel, robust och passar för fem att sova i under enklare former)? Tack! /Lina
  4. La i fel forum - tar bort här och lägger på rätt ställe. Ursäkta.
×
×
  • Skapa nytt...