Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Ekesa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Ekesa

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tanken sitter längst bak vid motorn på barbord sida. Från toan går en slang till övre delen av tanken, på övre delen sitter även ett avluftningsrör. I nedre kanten av tanken i höjd med botten på tanken går en slang till en ventil som går vidare ut genom skrovet. Det konstiga är att jag tidigare har tömt tanken via däckstömningen, kan inte minnas att jag har rört på ventilen till bottentömningen.
  2. Hej! Är inte kvar på båten nu men tror att tanken sitter lägre än toan.
  3. Ekesa

    En skitfråga

    Tjo! Jag har en fråga gällande hur vår septitank fungerar. Jag skulle tömma tanken efter ett tags användande men sugen sög bara var jag kunde se genomskinlig vätska (vatten) så jag började fundera på om allt verkligen är rätt på båten. Ventilen till bottentömningen (som jag vet att man inte ska/får använda) verkat kärva och handtaget glappar så jag vet inte status på den om den är öppen eller stängd. Nu till frågan, OM ventilen är öppen, då töms tanken när vi kör? Läcker det även ut från tanken när vi ligger still eller behövs det att båten åker?
  4. Hej! Jag har en kad32 från 2003 som läcker glykol. Jag har lyckats lokalisera att vätskan läcker ut genom locket på expansionstanken. Motorns temp går upp i ca 90 grader som högst under gång. Kan det vara fel på locket eller blir det för högt tryck i systemet och vad kan i så fall vara ett första steg att felsöka? Jag kan inte hitta något konstigt alls runt motorn förutom att något verkar ha läckt vid turbon, se bifogad bild tacksam för svar. Fredric
  5. Hej! Är det någon här som har en Flipper 705 med mercruiser 5.0 mpi bensin som kan tala om ungefär hur mycket per distans som den förbrukar i marschfart och i 5-8 knop? Jag har sökt och hittat att motorn drar ca 70l/h vid fullgas. Det går säkert att räkna ut om man vet varvtal för marschfarten men jag känner inte till det heller. Tacksam för svar.
  6. Hej på er alla, Har sökt lite i forumet men inte riktigt fått napp, verkar vara länge sedan någon frågad om detta. Jag undrar om någon har en impeller till en VP400 / Archimedes 40 Typ 318, eller har något tips på var jag skulle kunna få tag på dem?? Enligt reservdelskatalogen ska det vara artikelnummer 3555677 och 3555681, det verkar sitta två stycken till denna motorn. Vilka dimensioner har dessa? Går det att använda någon annan med mindre modifikationer om det inte går att hitta någon orginal? Tack på förhand!
  7. @kossor ja det visade sig stämma bra, det verkar vara precis som du säger, en sug helt enkelt.
  8. Ekesa

    Vad är detta?

    Hej. Blev nyligen båtägare så har massor med frågor och funderignar men här kommer en gällande min motor iaf. Jag har en Volvo Penta 400 på vilken jag har en del som jag inte kan förstå vad det är, se bifogad bild. Vad är det för ett litet utlopp med gummiplupp på?
  9. Tack Niklas för ditt svar. Klubben jag är medlem i har dessvärre ingen plats alls för någon medlem för förvaringar. Har kollat runt lite här i närheten men det verkar just nu svårt att hitta någon som kan ta in bara en trailer över sommaren. Hur brukar det vara generellt sett om man har vinterförvaring, får man ha sin trailer på uppställningsplatsen över sommaren då? Någon som vet det?
  10. Hej! Både helt ny här och helt ny båtägare. Jag har en fråga till er här och det är hur eller rättare sagt var ni förvarar er båttrailer om ni har en sådan. Det skulle vara skönt att slippa ha trailern hos mina bekanta så jag började leta lite idag efter sommarplatser för den på diverse båtklubbar i Stockholm och Nacka men det verkar mest vara vinterförvaring som erbjuds. När jag får en vinterförvaringsplats i höst, ingår det en plats för trailern över sommaren då eller hur fungerar det? Någon här som känner till någon klubb som erbjuder enbart förvaring av trailer över sommaren primärt nu? tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...