Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Kmsamuelsson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kmsamuelsson

  • Placering
    Landkrabba
  1. Jag köpte en båt och när jag väl hemma gick igenom den inflr målning såg jag att det var ett par skador på kölen. Det är ca en dm hög kök på båten. Skadorna verkar vara från grundstötning och var in till glasfibern i nedankant av kölen ca ,5 cm djupa om jag minns rätt. Jag slipade och lade på epoxyspackel, Biltemas sådan. Jag hade tanke på att göra allt själv men... tidsbrist gjorde att jag ändrade mig o lämnade in den. Och bad dem se över och göra allt korrekt. Om så krävdes skulle de slipa bort min lagning, så det blev ordentlig gjort. Vid olika tillfälle sa den ene på verkstaden så att man skulle lägga på epoxy i fem lager. Den andre som skulle göra det faktiska jobbet så att två räckte... När jag hämtade båten så... hade dom bara bottenmålat med vänlig bottenfärg och sa att det som var pålägg på skadan av mig sedan tidigare räckte. Så.... räcker det? Om inte, vad är konsekvenserna av att lämna det så? Samt... vad bör man göra åt det? Jag tänker att.... köper man begagnat kan man väl inte riktigt veta hur det står till med skrovet om man inte slipar ner all gammal bottenfärg? Jag ska inte göra några världsomseglingar med båten. Jag vill bara ha en bekymmersfri båt...
  2. Jag kan leva med dem så länge de inte är något som medför större slitage, försvagning eller åldrande av båten. Men hur vet jag det? Det är egentligen den viktigaste frågan för mig. Men... att jag oxå i det fallet de inte medför ngn större risk för åldrande/försvagning skulle kunna tänka mig att laga dem utan förstärkning även om vissa risk finns att de återkommer. Mer av estetiska skäl chansa på att d funkar.
  3. Hej. Jag har fått tag på en gammal båt som jag nu ser över och på sikt tänkt renovera. Nu är jag inte jätteerfaren av båtrenoveringar, faktiskt nybörjare...men ser fram emot att lära mig för att framöver kunna göra lite allt efter som det finns behov och tid finnes. Det lär bli någon form av dokumentation när jag väl kommer igång.... Det är en del sprickor i båten. Vad ska man göra åt sprickor så som dem på bilderna? Är det bara att slipa ut lite i sprckorna, fylla i gelcoatspackel och slipa? Eller bör man göra något mer? Eller kanske rent av låta dem vara? Kan det vara något underliggande problem eller det är bara... relativt naturligt av ålder och slitningar? Ytan är något knottrig på sina ställen. Är detta gelcoat eller målat? Kan man göra något för att inte nya strukturen ska skilja för mkt? Den nya lär väl bli slät, eller kan man göra en knottrig?
×
×
  • Skapa nytt...