Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

TobiasJohnson25hk

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om TobiasJohnson25hk

  • Placering
    Kadett
  1. Den är en skruv vid förgasaren, tror den har med blandningen på tomgång att göra. Problem än så länge. *Tändstiften var helt svarta efter första turen. Vad kan det bero på? Bild: Jämför med ett från reservdelsmotorn. *Skruven för blandning på tomgång var utskruvad 4-5 varv för mycket mot fetare blandning. När jag skruvade in den började motorn varva bättre och jämnare. Men stannade fortfarande när jag drog gasreglaget i tomgångsläget (efter ca 10 sek). *Eeh, fin sand i förgasaren... Hur har tidigare ägare fått in detta här.. Så för behövs rengöring! Det lär ju inte vara så bra 🙄 Så det blir att ta upp den och rengöra förgasaren och byta tändstift till en början.
  2. Nu har jag laddat upp klippet: https://delafil.se/475980a9bf280a9a/2018-06-03_19.41.26.mp4 (24 Mb) Vet inte om ljud och annat kan avslöja något eventuellt problem? Men jag har i filmen kopplat ut växeln med knappen på gasreglaget samt att jag har högsta gas som går med växeln urkopplad. Annars hade den stannat. Jag har testat att ändra tomgångsskruven 1/4 resp 1/8 varv utåt, utan någon skillnad. Kan det vara tändstift, förgasaren, termostat eller något blandat/annat?
  3. Kört med den 2 gånger, och nu idag så fick vi den inte att funka. 1 gången i vattnet så krånglat den massa men tillslut så kanske den är tillräckligt varm och jag tror jag hade chocken ute en aning. Men då får jag den att funka. 2 gången startar den hur lätt som helst och den går bra på tomgång. Troligen har jag missat att chocken var något utdragen sedan förra gången. Trodde problemet första gången var lösta för den gått runt lite på högt varv. Kan dra mer soppa pga detta?.. Idag insåg jag att chocken var ute, trycker in den och vi får den inte att gå på tomgång = jag får ro. Sådan tur att den startade igår när vi var många distanser bort! Finns det några knep? Kan jag byta några delar? Den startar oerhört lätt, vid start har jag kopplat ur växeln med knoppen bak på gasreglaget och sedan trycker gasen så långt fram det går. Jag har en film jag ska försöka lägga till. Men vet inte riktigt hur.
  4. Tyvärr var det inget de ville vara så hjälpsamma med. Du han kanske en kontakt till Båthuset som jag kan höra med om vibrationsdämpare? Tack på förhand.
  5. De skriver att de i alla fall servar Evinrude, får ta och ringa dem så kanske de även kan lösa Johnson. Tack!
  6. Vet du förresten var man kan få tag på vibrationsdämpare?
  7. Tack för välkomnandet! Jag måste dock medge att jag inte ens hittar någon anod på den.. Var ska jag leta Jag tror tidigare ägare inte bytt med tanke på hur den ser ut? Samt att jag insett att vibrstionsdämparna behöver bytas också.
  8. Jag har köpt en Johnson 25 hk och letar efter anod till den. Var kan jag hitta en sådan? Tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...